Marieke van Schie in actie. Foto: Archief

Grasshoppers Dames 1 wint in Groningen

Algemeen Sport Sport

Sportiff Grasshoppers behaalde afgelopen zaterdag een uitzege op Martini Sparks. In Groningen kwam de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens moeilijk op gang maar trok de winst in de eindfase toch naar zich toe. Bij Grasshoppers ontbraken Noor Driessen en Mia Hordijk.

Het gelijk opgaande eerste kwart wint Groningen met klein verschil. De met veel energie spelende thuisclub pakt na 4 achtereenvolgende drietjes een kleine voorsprong (22-21).

De tweede periode laat een zelfde scoreverloop zien. In eerste instantie kan Sportiff Grasshoppers wat uitlopen maar de moeilijk af te stoppen Groningers haken toch weer aan. Via 29-27 halverwege worden de kleedkamers bij een gelijke stand opgezocht. Ruststand 42-42.

Ook de derde periode is voor Sportiff Grasshoppers al zag dat er aanvankelijk niet naar uit. De thuisclub begint scherper en kan uitlopen naar 8 punten voorsprong voordat Grasshoppers weer bij de les is om dit kwart met een kleine voorsprong af te sluiten. Via 54-46 halverwege staat de Katwijkse ploeg met klein verschil voor bij aanvang van het laatste kwart (61-63).

In de laatste periode loopt Grasshoppers langzaam maar zeker weg en kan het de - uiteindelijk nog ruime - zege veilig stellen. Met nog vijf minuten op de klok is het verschil opgelopen naar 10 punten (66-76) en is Groningen daarna niet meer in staat om dichterbij te komen. Eindstand 72-89.

Coach Rick Driessen zag een leuk Groningse team dat veel met elkaar kan trainen: “Met twee Amerikanen erbij maakt het een lastige ploeg voor iedereen. Zonder Noor en Mia zijn wij echter blijven knokken en dat was mooi. Het schotpercentage was ook een stuk beter dan vorige week dat helpt ook stukken.”

Zaterdag 19 februari staat een thuiswedstrijd tegen opnieuw Martini Sparks op de agenda. Aanvang 18.00 uur.