Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Op het Bosplein schepte een politieauto een voetganger.</p>

Op het Bosplein schepte een politieauto een voetganger.

(Foto: Marc Wonnink)

‘Voetganger rende plots de weg op’

Het slachtoffer dat in de nieuwjaarsnacht door een politieauto werd aangereden, rende plots de weg op. Dat zegt een woordvoerder van de politie maandagmiddag. De agenten reden met zwaailicht en sirene naar een melding van iemand die gewond was geraakt door vuurwerk.

Op de Boslaan stak plots een voetganger over. ‘Niet op het zebrapad. Mogelijk dat hij nog over wilde steken voor de politiewagen langs.’ De bestuurder van de politieauto heeft nog geremd en geprobeerd uit te wijken, maar kon een aanrijding niet voorkomen.

Uit het ziekenhuis
Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd en is de volgende dag weer naar huis gegaan. De aanrijding is op dit moment in onderzoek bij Team Verkeer. Er is ter plaatse uitgebreid onderzoek gedaan en het Openbaar ministerie zal een besluit nemen over het verdere vervolg.

Aanhouding
De politie laat verder nog weten: ‘Een omstander voelde zich sterk betrokken bij het ongeval en heeft zich op een dermate hinderlijke manier gedragen dat de collega’s zich (uiteraard ná een aantal waarschuwingen) genoodzaakt voelden om hem aan te houden.’