Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Vanaf juli kan er bij KLTV ook padel worden gespeeld. | Foto: KNLTB</p>

Vanaf juli kan er bij KLTV ook padel worden gespeeld. | Foto: KNLTB

(Foto: pr)

Nieuwe racketsport vanaf juli bij tennisclub aan de Krom

Na de nodige vertraging als gevolg van corona en de garantstelling van de lening is het nu definitief dat volgende week maandag (10 mei) wordt begonnen met de werkzaamheden op het park van KLTV aan de Krom in Katwijk. Twee tennisbanen maken onder andere plaats voor vier nieuwe padelbanen.

Daarnaast worden vijf smashcourtbanen en 1 gravelbaan worden vervangen door Matchclaybanen, waarop jaarrond kan worden getennist. Die nieuwe ondergrond biedt de speeleigenschappen van gravel. Drie traditionele gravelbanen blijven gehandhaafd.

Met deze aanpassingen is KLTV helemaal klaar voor de toekomst. Zeker met de realisatie van de padelbanen is de verwachting dat deze snelstgroeiende sport van Nederland de vereniging veel nieuwe leden gaat opleveren.

Laagdrempelig
Padel lijkt op een combinatie van tennis & squash, is erg laagdrempelig om te leren en geschikt voor alle leeftijden. Vrijwel iedereen die dit een keer heeft gespeeld, komt enthousiast van de baan en wil het vaker doen. De kracht is dat na een uurtje oefenen al een wedstrijd kan worden gespeeld met leuke en verrassende rally’s, ongeacht het niveau. Padel wordt vrijwel altijd met z’n vieren gespeeld in kooi met wanden van glas en hekwerk.

KLTV biedt nieuwe padelleden een aantrekkelijk kennismakingsaanbod voor de maanden juli tot en met september voor slechts 50 euro (+ 15 euro inschrijfkosten). Wordt men ook gelijk winterlid tot 1 april 2022 voor 80 extra, dan vervallen de inschrijfkosten. De toeslag voor tennis én padel is 20 euro. Het eerste jaar hoeven nieuwe leden bovendien geen bardienst te draaien.

KLTV beschikt over gediplomeerde trainers, die aantrekkelijke startlessenreeksen aanbieden aan nieuwe tennis- en padelleden. Maandag 12 juli wordt een openingsdag georganiseerd met allerlei tennis- en padelactiviteiten, zoals clinics, demonstraties, enz. Informatie daarover volgt later.

Aanmelden voor een tennis- en/of padellidmaatschap is nu al mogelijk via www.kltv.nl, zodat nieuwe leden vanaf de oplevering al beschikken over een ledenpas en gelijk gebruik kunnen gaan maken van de banen.