Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Met AutoMaatje gebruik je je eigen auto. | Foto: pr</p>

Met AutoMaatje gebruik je je eigen auto. | Foto: pr

(Foto: pr)

Katwijk Rijd(t) Mee start op 1 april

Vanaf 1 april starten officieel de eerste ritten via Katwijk Rijd(t) Mee! Het is voor veel mensen moeilijk(er) om de deur uit te kunnen, omdat zij slecht ter been zijn of geen vervoer hebben. Dit kan leiden tot een sociaal isolement of zich eenzaam voelen. Met Katwijk Rijd(t) Mee biedt Welzijnskwartier en gemeente Katwijk een sociale oplossing voor dit mobiliteitsprobleem.

Een van de onderdelen van Katwijk Rijd(t) Mee is ANWB AutoMaatje.? rijwilligers rijden met hun eigen auto passagiers, vooral buiten de dorpskernen. Onze vrijwilligers hebben een training gevolgd, zijn enthousiast en hebben een luisterend oor! Passagiers betalen € 0,30 per km, inclusief de afstand die de chauffeur aflegt om voor te rijden.

Door ANWB AutoMaatje Katwijk toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven.

Wijkhopper?
Wilt u in uw eigen omgeving even een boodschapje doen? Of naar de kapper? Dan kan men de ‘Wijkhopper’ reserveren. Men wordt dan door een vrijwilliger in een elektrische auto aan de deur opgehaald en weer thuisgebracht op het aangegeven tijdstip. Voor deze optie sluit uit een abonnement af van maximaal € 15,00 per jaar (met een WMO-indicatie € 10 per jaar). Per rit betaalt men € 1,0 en, dus € 2,00 voor een retourtje.

Belcentrale
Op 1 april starten officieel de eerste ritten. Via telefoonnummer 071-3031280 kan men zich aanmelden als klant en om uw ritten te bestellen. Welzijnskwartier is op doordeweekse dagen telefonisch bereikbaar tussen 8.00 en 12.00 uur en per email via katwijkrijdtmee@welzijnskwartier.nl.

Fietsmaatjes Katwijk?
Voor wie graag wil fietsen, maar daar hulp bij nodig heeft, is samen met enthousiaste vrijwilligers de oprichting van stichting Fietsmaatjes Katwijk in voorbereiding. Met duofietsen met trapondersteuning, komen fietsvrijwilligers u voor uw deur ophalen voor een ontspannende rit. Zoals de naam al doet vermoeden; er kunnen heel mooie vriendschappen ontstaan op deze duofietsen.