Gemeente weigert McDonalds op ’t Heen
Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Een impressie van de geplande nieuwe McDonald's aan de Zeilmakerstraat. | Foto: pr</p>

Een impressie van de geplande nieuwe McDonald's aan de Zeilmakerstraat. | Foto: pr

(Foto: pr)

Gemeente weigert McDonalds op ’t Heen

Er komt geen McDonalds op het Katwijkse bedrijventerrein ’t Heen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De fastfoodonderneming diende in juni 2018 een vergunningaanvraag in voor de vestiging van een restaurant op de hoek Zeilmakerstraat – Scheepmakerstraat naast bouwmarkt Gamma. Om het restaurant mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

Tegen de vergunningaanvraag werd een aantal bezwaren (zienswijzen) ingediend. Daarna heeft het college de aanvraag integraal beoordeeld. ‘Mede naar aanleiding van de ingediende zienswijzen heeft het college besloten de omgevingsvergunning voor het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan te weigeren.’

Dichtbij scholen
De gemeente onderbouwt haar weigering met meerdere argumenten. De komst van het fastfoodrestaurant verhoudt zich bijvoorbeeld niet met het door de gemeente onderschreven Ambitieakkoord 2020-2025 en Plan van Aanpak JOGG, Jongeren op Gezond Gewicht. ‘Het toelaten van een fastfoodrecent op korte afstand van middelbare scholen is in strijd met deze uitgangspunten’, aldus de gemeente.

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.