Proef avondopenstelling milieustraat verlengd door coronacrisis
Logo allesoverkatwijk.nl
<p>De lange wachtrijen</p>

De lange wachtrijen

(Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Proef avondopenstelling milieustraat verlengd door coronacrisis

De milieustraat op bedrijventerrein ‘t Heen blijft langer op donderdagavond geopend. In april werd gestart met een proef om op donderdagavond open te gaan. Vanwege de coronacrisis heeft de gemeente geen goed beeld kunnen krijgen.

Hart voor Katwijk, CDA, VVD,DURF, Fractie Smits en CU hebben eerder een motie ingediend om de proef af te dwingen. In april werd gestart, midden in de coronacrisis. Uiteindelijk is besloten de proef toch ‘low profile’ op te starten en beperkt te communiceren. Het streven was om niet méér bezoekers te trekken, maar bezoekers vooral te spreiden over de dagen. De beperkte communicatie heeft er mogelijk mede toe geleid dat het aantal bezoekersbeperkt is gebleven. Waar gemiddeld 70-80 bezoekers per uur de milieustraat bezoeken, bleef dit op donderdagavond steken op gemiddeld 15 bezoekers per uur. Dit betrof zowel bezoekers uit gemeente Katwijk als gemeente Noordwijk.

‘Een eerste conclusie zou zijn om de avondopenstelling niet voort te zetten vanwege het beperkte animo. Voorstel is echter om de pilot met een jaar te verlengen, vooral gezien het gegeven dat er door corona weinig ruchtbaarheid aangegeven kon worden. Zeker gezien de doelstelling om tot meer afvalscheiding te komen is de avondopenstelling een interessante servicemaatregel.’ De gemeente wil de avondopstellingen van april tot en met oktober invoeren.