Logo allesoverkatwijk.nl
Lies van Beelen met haar boek. | Foto: pr
Lies van Beelen met haar boek. | Foto: pr (Foto: pr)

Presentatie boek ‘Terug naar de Hoornes, een wijk om van te houden’

In Katwijk vinden grote veranderingen plaats. Overal in ons dorp liggen wegen open, wordt er gegraven, rioleringen vervangen, glasvezelkabel aangelegd en zijn er omleidingen. En alles tegelijk. Zo ook in de wijk Hoornes, als voorbereiding op een aantal grote projecten die de gemeente Katwijk in gedachten heeft. ‘Hoornes Aardgasvrij’ is daar wel het meest omvangrijke en kostbaarste project van. 

Maar niet alleen Hoornes Aardgasvrij. Ook voor een aantal andere projecten van de gemeente Katwijk is de wijk Hoornes als ‘proeftuin’ aangewezen zoals bijvoorbeeld onderdelen uit de ‘Omgevingsvisie’ en ‘Integraal Gebiedsgericht Werken’. Hierdoor zal de wijk in de toekomst naar verwacht sterk veranderen.

Enkele van deze verandering zijn intussen gerealiseerd of in gang gezet. Flats langs de Hoorneslaan Noord-Oost zijn gesloopt en opnieuw gebouwd, net zoals de Duinrand. Flats achter de Hoorneslaan zijn of worden binnenkort gesloopt. Oeverpolder is vergevorderd en zal binnenkort de eerste bewoners herbergen. De Koningin Julianabrug wordt vervangen. De Biltlaan is opgeknapt. En zo zijn er veel zaken te noemen.

De wijk Hoornes is nog een relatief jonge wijk. De eerste paal, om van een agrarisch gebied woongebied te maken, ging op 13 april 1962 de grond in. Een nog jonge wijk zonder geschiedenis? De Katwijkse Lies van Beelen vindt van niet en zette die geschiedenis op papier. Het boek ‘Terug naar de Hoornes, een wijk om van te houden’ is klaar en wordt volgende week dinsdag 24 november om 20.00 uur gepresenteerd in de Rabozaal van het Katwijks Museum door wethouder Jacco Knape.

Vanwege het coronavirus kunnen daar geen gasten bij aanwezig zijn, maar u kunt de presentatie digitaal volgen vanaf 19.55 uur via YouTube, zoeken naar boekpresentatie Hoornes. Het boek is te bestellen via liesvanbeelen@ziggo.nl.