Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Maarten van Rijn
Foto: Maarten van Rijn (Foto: Maarten van Rijn)

‘Vuurtoren Katwijk’ in aquarel geschilderd

De Katwijkse Vuurbaak is door Fred Thoolen geaquarelleerd tijdens het onlangs door de Kunstvereeniging Katwijk gehouden evenement ‘Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee’. Aan de titel die het werk meekreeg kan je zien dat de kunstenaar geen Katwijkse roots heeft. Maar zijn plezier in het maken ervan was er niet minder om.

Het woei stevig op die dag en het werd koud, zodat hij op een gegeven moment zijn heil in het DUNAatelier zocht om daar verder te schilderen. Die weersomstandigheden vind je terug in het werk. De vormen van de wolken die door de lucht joegen werden, zoals alles, geschilderd naar de waarneming, een cadeautje van de natuur. De grijs- en bruintinten geven de kou weer. De kunstenaar maakt handig gebruik van het wit van het papier, zowel in de lucht als in het duin.

Het DUNAatelier is te vinden op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31, ter hoogte van de Vuurbaak. De tentoonstelling is van vrijdag t/m zondag geopend van 14 tot 17 uur. I.v.m. corona mogen acht bezoekers tegelijk naar binnen (1,5 m afstand). De penselen bij de ingang geven aan hoeveel mensen er nog naar binnen kunnen (1 penseel per persoon).