Afbeelding

Gemeenten zetten in op fusie RTV Katwijk en BO

Algemeen

Een fusie tussen RTV Katwijk en Bollenstreek Omroep (BO) is een stapje dichterbij. Het Katwijkse college van burgemeester en wethouders wil dit jaar 18.550 euro beschikbaar stellen voor de aanstelling van een kwartiermaker en een beleidsplan voor 'de vorming van de streekomroep'.

BO is de lokale omroep voor Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen. Die gemeenten benaderden vorig jaar Katwijk om de vorming van een streekomroep te onderzoeken. 'Omroep BO en RTV Katwijk voldoen momenteel nog niet aan het lokaal toereikend mediaaanbod', staat in de nota van het college.

Samenvoegen is ook de wens van de overheid, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Nederlandse Lokale Publieke Omroepen en Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. De 260 individuele omroepen moeten in 2021 omgevormd zijn tot 80 streekomroepen.

Daarnaast speelt mee, dat BO 'een zorgelijke financiële situatie' kent. 'Voor RTV Katwijk biedt een fusie zeker ook kansen. Katwijk is daarom bereid mee te werken aan een fusie, maar alleen als dat gezamenlijk wordt ondersteund', aldus het college. En als alle gemeenten extra bijdragen aan de kosten. Die worden verdeeld op basis van het aantal huishoudens per gemeente.

Die extra middelen zijn geschat op 58.000 euro.

Het is de bedoeling dat BO intrekt bij RTV Katwijk aan de Ambachtsweg in 't Heen. Daar is al ruimte voor beschikbaar.

Uit de krant