Afbeelding
Foto: pr

Stichting Kinderboerderij Westerweide kan aan de slag

Algemeen

Het is een feit! Vlak voor de kerstdagen, op maandag 23 december, is de akte van oprichting voor de Stichting Kinderboerderij Westerweide getekend.

Hiermee komt een al langer gekoesterde wens van vele inwoners van de gemeente Katwijk dichterbij: het openhouden van de Dierenweide Westerweide.

Medio september hebben een aantal initiatiefnemers een ondernemingsplan opgesteld en overhandigd aan wethouder Nagtegaal. Nadat het ondernemingsplan was ingeleverd zijn er diverse gesprekken met de gemeente geweest. Uiteindelijk is de intentie, door de initiatiefnemers en de gemeente, uitgesproken om de Dierenweide Westerweide open te houden.

In de gesprekken werd ook duidelijk dat een overdracht van de Dierenweide Westerweide naar een op te richten stichting niet mogelijk zou zijn per 1 januari 2020. Derhalve is de datum van overdracht verschoven naar 1 maart 2020.

Om de overdracht ook daadwerkelijk te kunnen laten plaatsvinden moeten er nog een aantal zaken geregeld worden. Eén daarvan is de oprichting van een stichting.

En dat is deze week dan ook gebeurd. Bij notaris Verhees hebben de bestuursleden van de stichting Kinderboerderij Dierenweide, de akte van oprichting getekend. Aanwezig bij de ondertekening was namens de gemeente de heer Ton den Butter, gesprekspartner voor de initiatiefnemers de afgelopen maanden.

Het bestuur van de stichting bestaat uit: de heer W. Hogewoning, mevrouw I. Zwaan en de heer D. Foen a Foe.
In de komende twee maanden gaat het bestuur aan het werk om de plannen die er zijn om te zetten in acties. Daarnaast zullen er nog gesprekken met de gemeente zijn om afspraken te bezegelen en contracten te tekenen.
Maar voor nu…………..is de wens om de Dierenweide Westerweide open te houden een stuk dichterbij gekomen.

Uit de krant