Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Houten lichtmasten op Boulevard voor de zomer vervangen

Algemeen

De gemeente gaat de houten lichtmasten op de Boulevard vervangen voor houten. Dat schrijft de gemeente in een persbericht. Uit een inspectie is gebleken dat het hout van een deel van de lichtmasten is aangetast. Omdat de gemeente niet wil dat veiligheidsrisico's ontstaan, wil zij de lichtmasten vervangen. Het plan is om aluminium lichtmasten met een lange levensduur te plaatsen.

Door een speciale behandeling van het aluminium - het zogenoemde anodiseren -  ontstaat een duurzaam gekleurde lichtmast die de kleur van de huidige lichtmasten zo goed mogelijk benadert. Ook het ontwerp van de lichtmast blijft gelijk aan de huidige. De armaturen die aan de lichtmasten hangen, zijn nog in goede staat en worden overgeplaatst op de nieuwe lichtmasten. Afgelopen jaren zijn zij al van energiezuinige LED-verlichting voorzien. 

Uit veiligheidsoogpunt is al een aantal lichtmasten verwijderd en tijdelijk vervangen door noodmasten. De huidige masten zijn geplaatst in de periode 2006-2008. 

Het college stelt de raad voor om budget voor de vervanging van de lichtmasten beschikbaar te stellen. Na een positief besluit zullen de nieuwe masten besteld worden. Het streven is de lichtmasten te vervangen voor de start van de zomer 2020.

Uit de krant