Peter Elshout publiceert zijn tweede boek 'Het zoeken van Vera' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

Peter Elshout publiceert zijn tweede boek 'Het zoeken van Vera'

Peter Elshout met zijn nieuwe boek. | Foto: pr.
Peter Elshout met zijn nieuwe boek. | Foto: pr. (Foto: pr)

Deze week, dinsdag 1 oktober, is het tweede boek van Rijnsburger Peter Elshout verschenen. Het heeft de titel meegekregen 'Het zoeken van Vera'.

Het boek gaat over een zestienjarig meisje dat wegloopt om over de grote vragen van het leven na te denken.

Peter Elshout (1979) debuteerde in 2014 met het kinderboek 'Meesterspion'. Hij is jarenlang leerkracht op een basisschool geweest en werkt tegenwoordig als docent levensbeschouwing op een lerarenopleiding.

Peter is getrouwd en is vader van drie jongens in de basisschoolleeftijd. De tijd die overblijft naast het werk en het gezin besteedt hij voornamelijk aan lezen. Hij houdt van boeken die hem aan het denken zetten. Dat kunnen mooie verhalen zijn, maar ook boeken over wetenschap of filosofie.

Vragen

In 'Het zoeken van Vera', een boek voor lezers in de tweede helft van hun tienerjaren, komen de levensbeschouwelijke en filosofische vragen die Peter zelf al jaren bezighouden op een spannende manier naar voren.

In het boek lees je over de schouder van Vera's vader mee in haar dagboek. Hierin beschrijft de zestienjarige Vera hoe ze van huis wegloopt om na te denken over de grote vragen van het leven. Waarom gebeuren de dingen eigenlijk? Bestaat er een god die alles onder controle heeft? En als dat zo is, waarom is er dan zoveel ellende?

Het boek gaat deze vragen niet uit de weg, maar plaats ze in de turbulente wereld van jongeren van vandaag. Zo beschrijft Vera in haar dagboek hoe de mensen die ze op haar zoektocht tegenkomt allemaal hun eigen manier gevonden hebben om de grote vragen een plek te geven in hun leven. Manieren die soms op elkaar lijken en soms keihard botsen. Een open en bij vlagen pijnlijke confrontatie met Vera's eigen ideeën, opvoeding en verleden is het gevolg.

'Het zoeken van Vera' is een boek dat de diepte niet schuwt. Deze Young Adult voor 14 tot 18-jarigen, is uitgegeven door WillowTreez en is vanaf deze week verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>