Recordopbrengst veiling De Ruyter €100.000,- | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De kinderveiling, een nieuw onderdeel van de jaarlijkse veiling van Werkgroep De Ruyter.
De kinderveiling, een nieuw onderdeel van de jaarlijkse veiling van Werkgroep De Ruyter. (Foto: Aliece de Koning)

Recordopbrengst veiling De Ruyter €100.000,-

Zaterdagmorgen jl. was het drukker dan normaal bij Restaurant H2O in Jachthaven Marina Rijnsburg.

Werkgroep De Ruyter was er met een groep vrijwilligers bezig de naastgelegen loods en buitenruimte om te bouwen tot veilinglocatie. Later die dag vond daar namelijk de jaarlijkse veiling plaats, een evenement waar velen naar uitkeken.

Rond 17.00 uur werd de veiling geopend met een kinderveiling. Onder toezicht van hun ouders konden de kinderen bieden op leuke speelgoedkavels.

De kids deden dat met veel plezier en enthousiast werd er geboden om het gewenste kavel te bemachtigen. Ondertussen werden de bezoekers verwend met de eerste heerlijke hapjes die de Barbecue Crew serveerde.

Afscheid veilingmeester

Rond 18.00 uur ging de echte veiling van start. Een groot aantal kavels werd geveild door de veilingmeesters Piet Broekhof, Jaap Meiland en Dick Bader. Was het voor Dick de eerste keer, voor veilingmeester Piet Broekhof de laatste keer. Piet zette er zaterdag een punt achter door nog eenmaal op zijn unieke manier pallets hulpgoederen te veilen. Zo gingen opnieuw recordbedragen van de hand. Niet alleen voor Piet, maar ook voor het geliefde kavel 'Diner bij Jan en Martie' was het de laatste keer. Jarenlang bezorgde het echtpaar de kopers van dit bijzondere kavel een heerlijk avondje uit, met naast een geweldig diner, live muziek en veel gezelligheid. Piet Broekhof, 'ome Piet', sloot de veiling af met het veilen van koeien. In 2001 mocht hij dat voor het eerst doen, toen bracht 'de koe' een ongekend bedrag op. Deze avond gingen de koeien weg voor € 500,- per stuk en konden meerder kopers een koe kopen. Het laatste gedeelte van de veiling bracht de opbrengst uiteindelijk op zo'n € 100.000,-, een enorm bedrag!

Het bestuur van Werkgroep De Ruyter en de veilingcommissie bedankt niet alleen Piet Broekhof voor zijn jarenlange belangeloze inzet, maar ook H2O, Jachthaven Marina Rijnsburg en alle vrijwilligers, sponsoren en kopers voor hun medewerking. Bedankt voor dit ongelofelijk mooie resultaat wat natuurlijk ten goede komt aan de allerarmsten in Oost-Europa.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>