Afbeelding
Foto: CvdS

In de kas kan alles

Algemeen

Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april kan iedereen kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.

In Rijnsburg doen 9 Rijnsburgse bloemen en potplanten kwekerijen de deuren gastvrij open voor het publiek. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kunt u in Rijnsburg in het tuinbouwgebied 'De Kloosterschuur' deze open dag mee beleven. Met 'Kom in de Kas' willen tuinders het publiek op hun eigen bedrijf verwelkomen en informeren over de glastuinbouw.

Teelt en techniek

Tijdens dit dagje uit willen zij hun teeltwijze, hun inspanningen voor de kwaliteit van het product en hun zorg voor de omgeving en het milieu aan de samenleving tonen. In de bloemen- en plantenteelt wordt de laatste jaren steeds meer gebruik gemaakt van biologische- in plaats van chemische

gewasbescherming. Omdat arbeid naast energie de grootste kostenposten zijn, wordt er veel geïnvesteerd in de mechanisatie van plant-, oogst- en sorteerwerkzaamheden. Ook energiebesparing is nog steeds actueel, door het gebruik van de nieuwste technieken en betere teeltmethoden wordt nu per plant/ bloem steeds minder energie verbruikt.

Programma

De organisatie heeft weer een gevarieerd programma samengesteld. 

Hieronder het uitgebreide programma. Waar en wat is er in de kwekerijen te doen….

Quanthurium, Trappenberglaan 47. Hier zijn: Rolinka van Zuiden, viltkunst en schilderijen en - Liësther Tipker fantasy schilderijen. Ook speelt hier Flora Brass Rijnsburg

De Mooij & Zn, Trappenberglaan 42. Hier kunt u Exotus Serpenti reptielen bewonderen.
Presentatie is van 11.00 tot 15.00 uur.

Verhaar, Trappenberglaan 53

Hier is o.a. Imker De drie Bijen en Annie van Eden handgemaakte sieraden en Carla Frese met glaskralen.

Bosrand, Trappenberglaan 53

Kinderen kunnen hier schminken en een suikerspin nuttigen. Ook is er een gratis boetseerworkshop Margriet Blom als ook een gratis weefworkshop van Celine Michel.

Van Delft, Trappenberglaan 69

Hier is een draaimolen en kunt u een kop koffie nuttigen.

Esmeralda, Hoogeweg 15

Met o.a. ijsverkoop, Coby van Duijvenbode schilderwerk, Mirjam Miener beelden en schilderijen, Marga Hanou vrolijke (mini) schilderijen, het Wellant College, pas geboren lammeren en muziek van harmonie Da Capo Lisse.

Lilies of life,
Kloosterschuurlaan 16

Maak hier kennis met afstand bestuurbare vrachtwagens, kuikens, Corrie Arendse: aquarel schilderen, gratis mozaïek workshop door Colin en Trudi Huigen, Alida van Leeuwen: gedichten, schilderijen,
Leontine van der Klugt: schilderijen en Ell Geeh: foto's

P. van Tilburg,
Kloosterschuurlaan 10

Naast catering is hier Ineke Roos met bijzondere keramiek,
Evelien Hazenoot met handgemaakte kussens en Nico Duivenvoorde met beelden en schilderijen.

Indoor Volkstuin,
Kanaalpad Noord-West 1.

Naast de biologisch producten zijn er lammetjes in de kas, is een natuurslager met puur natuurvlees aanwezig, geeft Annet van Gerven een gratis schildersworkshop en is Lucia Delmiche aanwezig met haar schilder- en beeldhouwwerk.

Parkeren in Klei-Oost

Het tuinbouwgebied is voor auto verkeer afgesloten. De auto's kunnen geparkeerd worden in het industrie gebied Klei-Oost te Noordwijk. De pendelbusjes staan klaar om u naar het tuinbouwgebied te brengen. Tuinbouwgebied 'Kloosterschuur' is ook heel goed te bereiken met de fiets. Vanaf de Noordwijkerweg zijn de routes naar het tuinbouwgebied goed aangegeven.

Uit de krant