Leerlingen Wellantcollege enthousiast over muziekproject | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Een positief geluid in de school.
Een positief geluid in de school. (Foto: pr)

Leerlingen Wellantcollege enthousiast over muziekproject

Op het Wellantcollege Vmbo in Rijnsburg doen alle derde klassen mee aan een muziekproject van het Welzijnskwartier.

"Letterlijk een positief geluid in de school. Je ziet gewoon dat leerlingen eigenlijk iedere dag wel met muziek bezig zijn. Maar met elkaar op school werken we nu aan een gezamenlijk doel: componeren van een muziekstuk en muziek verder leren ontdekken. Je ziet ook echt een andere kant van leerlingen en er ontstaan echt ideeën", zegt CKV docent Anita van der Est.

Talenten komen en gaan op het Wellantcollege. Als de Vmbo-leerlingen na de vierde klas afscheid gaan nemen en doorstromen naar het vervolgonderwijs, dan moeten ze toch in Rijnsburg en omgeving echt weten wie de nieuwe Armin van Buuren en Martin Garrix zijn. Er wordt intensief samengewerkt met het Welzijnskwartier op meerdere vlakken. Nu dus ook tijdens het muziekproject, waarbij leerlingen muziek en de dynamiek van geluid in alle facetten leren herkennen. Arno van den Berg is gastdocent van een van de workshops en zelf ook werkzaam bij het Welzijnskwartier. "Je ziet dat het enthousiasme toeneemt als er bepaalde raakvlakken blijken te zijn. Het was even wennen, maar bij de tweede groep zaten we er zelf ook helemaal in". Als Arno vertelt over de begeleiding van een stagiaire uit de vierde klas van het Wellantcollege beginnen zijn ogen nog meer te glimmen. "Echt een leuke gozer hebben we nu aan boord. En hij helpt vanmiddag ook mee met de op -en afbouw en gedeeltelijke invulling van een muziekworkshop".

Met een mooi muziekproject in het voorjaar, de jaarlijkse voorbereiding en uitvoering van Wellanttallent in het najaar, werkt de middelbare school aan de culturele -en muzikale vorming binnen het vmbo.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>