Wethouder Jacco Knape (midden) krijgt het project overgedragen van gedeputeerde Ben de Reu.
Wethouder Jacco Knape (midden) krijgt het project overgedragen van gedeputeerde Ben de Reu. Foto: pr

Meer muziek in de klas in Katwijk

Algemeen

Het gaat goed met het muziekonderwijs op de basisscholen in Katwijk. Op alle scholen worden er in elke groep muzieklessen gegeven door muziekschool Katwijk. Ook de leerkrachten van de scholen zelf geven muzieklessen. Muziek draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen.


Om dit verder te ondersteunen, gaan gemeente Katwijk en muziekschool Katwijk samenwerken met stichting 'Méér Muziek in de Klas'. Vorige week woensdag 20 februari werd in aanwezigheid van Koningin Máxima op feestelijke wijze het stokje van de provincie Zeeland overgedragen aan wethouder Knape. Wethouder Knape: 'Uit de uitgebreide evaluatie door de muziekschool, blijkt dat de scholen zeer positief zijn over muzieklessen. Sterker nog: de meeste scholen willen graag meer met muziek doen. Dat komt goed uit, want er liggen mooie kansen om aan die wens tegemoet te kunnen komen. Samen met de scholen en de muziekschool zet ik me hier graag voor in.'


Steeds meer gemeentes zijn serieus aan de slag met de versterking van het muziekonderwijs op school. Stichting 'Méér Muziek in de Klas' gaat daarbij helpen. Deze stichting is door het ministerie in het leven geroepen om scholen, gemeentes en provincies te helpen bij het realiseren van hun ambitie: structureel muziekonderwijs voor ieder kind. Zij worden daarbij gesteund door de ere-voorzitter van 'Méér Muziek in de Klas', Koningin Máxima, en ambassadeurs als Joop van den Ende.

In Vlissingen kreeg wethouder Knape vorige week het stokje overhandigd van gedeputeerde Ben de Reu van de provincie Zeeland, in aanwezigheid van Koningin Máxima. Een mooie aanmoediging om het muziekonderwijs in Katwijk een stap verder te brengen.
 

Uit de krant