| Foto: PR
| Foto: PR

Lisette Hogewoning exposeert bij Baalbergen

Algemeen

Lex Mentink, directeur klantcontact bij het Zilveren Kruis, heeft zaterdagmiddag de bijzondere expositie geopend van Lisette Hogewoning bij Baalbergen Katwijk. Er was veel belangstelling voor de opening en de werken van Lisette. Je zou haar prachtige schilderijen het beste kunnen omschrijven als; het leven schilderen met snippers.

De prachtige kleuren en afbeeldingen sprongen bij binnenkomst direct in het oog. Lex Mentink, die met Lisette had samengewerkt, had het goed gezien. 'Volg je hart en als je voelt dat je meer met je passie moet doen, doe het dan.' Het was dan ook niet voor niets, dat hij de opening mocht verrichten van de boeiende solo-expositie van Lisette. In haar stap naar het kunstenaarschap werd zij ook gesteund door haar man en familie. Andries Baalbergen en Mira Golsteyn boden haar de kans om nu haar boeiende werk te tonen. In de fraaie expositieruimte hangen 27 werken. 'Je moet het in je vingers hebben, als je zo treffend collages kan creëren. Elke afbeelding vertelt geschilderd in snippers van tekst en foto's het levensverhaal van de geportretteerde. Zo is elke afbeelding even boeiend.'

Carrière
Lisette Hogewoning, woonachtig in Sassenheim, was net 6 maanden gestart als zelfstandig kunstenaar, toen zij in juli 2017 de Baalbergen aanmoedigingsprijs won met haar collages. Daarna ging het snel met haar carrière: ze geeft workshops, maakt vrij werk en werkt in opdracht. Lisette maakt persoonlijke collageportretten, opgebouwd uit knipsels, foto's en andere zaken die met het onderwerp te maken hebben. Haar werk kenmerkt zich door de vele details die erin verwerkt zijn. Telkens als je kijkt, zie je iets nieuws. Daarnaast is Lisette ook regiomanager en deelnemer van Pakje Kunst Leiden.

Sinds 1971 organiseert Baalbergen exposities in haar pand aan de Ambachtsweg in Katwijk. Inmiddels hebben meer dan 250 kunstenaars bij Baalbergen Katwijk hun werk kunnen tentoonstellen. Wie van een bijzondere expositie wil genieten kan terecht bij Baalbergen Katwijk in 't Heen. Men kan vrijblijvend binnenlopen. De toegang tot de opening is uiteraard gratis.
 

Uit de krant