Première Hollandse Nieuwe tijdens Warm Winter Fest | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Aus Greidanus (Leen) bij de viskar op de Uitwatering van Katwijk.
Aus Greidanus (Leen) bij de viskar op de Uitwatering van Katwijk. (Foto: Marie van Efferink)

Première Hollandse Nieuwe tijdens Warm Winter Fest

Hollandse Nieuwe vertelt het leven van de eenzame visboer Leen die elke dag zijn haringkar naar zijn vaste stek aan zee duwt. Leen stond jaren geleden voor een moeilijke keuze en hij denkt nog elke dag met spijt terug op zijn besluit. Als Leen onverwachts bezoek krijgt van zijn dochter uit Frankrijk, wordt hij voor dezelfde keuze gezet als jaren geleden. Het is de vraag of hij dit keer wel zijn angst voor het onbekende kan overwinnen en zijn vertrouwde leven achter zich kan laten.

Hollandse Nieuwe is de eerste (korte) film van Katwijker Ruben van Duijn buiten een competitie. Na een lange ontwikkelingsperiode en een succesvol afgeronde crowdfunding, is 'Hollandse Nieuwe' voor het eerst te zien op vrijdag 18 januari op cultuurfestival Warm Winter Fest in de Vredeskerk in Katwijk aan Zee.


De film gaat vervolgens langs diverse filmfestivals wereldwijd en maakt hopelijk de weg vrij voor grotere projecten in de toekomst. In de film spelen Aus Greidanus, Britte Lagcher, Jonas Smulders en Gijs Blom. Katwijker Dirk van Duijn heeft ook een bijrol in de film, bij sommigen misschien beter bekend is als Tinus Tulp.

Ruben van Duijn

In 2015 haalde een eerdere film van Ruben van Duijn 'Vier Meter' de wereldwijde top 10 van het 48 Hour Project. De film kunt u hier bekijken.

Over Warm Winter Fest

In het centrum van Katwijk aan Zee is op vrijdagavond 18 januari van 19.30 tot 23.00 uur de tweede editie van het kleinschalig cultuurfestival: Warm Winter Fest. Op 17 locaties, variërend van kerk tot café en van Vuurbaak tot natuurcentrum, zijn die avond meerdere keren optredens en voorstellingen van zo'n 20 minuten. De locaties liggen op loopafstand, zodat bezoekers meerdere voorstellingen kunnen zien. Het uitvoerige programma van Warm Winter Fest bestaat uit onder andere muziek, theater, literatuur, dans en film.
 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>