Weinig belangstelling voor nieuwbouwwoningen Zanderij | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

Weinig belangstelling voor nieuwbouwwoningen Zanderij

Het liep bepaald geen storm vorige week dinsdagavond toen de plannen voor twee bouwprojecten in de Zanderij werden gepresenteerd. Het betreft een gebied in het noordelijke gedeelte waar Parc van Catwijck met 23 woningen komt en in het uiterste zuidpunt is het wijkje Hof van Zilt met 32 woningen geprojecteerd.

Door Piet van Kampen

Deze bouwplannen staan los van de Duinvallei die in de toekomst ook ooit bebouwd zal gaan worden. In beide wijkjes komen enkele twee onder één kap woningen en voor het overige ruime eengezinswoningen. Op www.parcvancatwijck.nl en www.hofvanzilt.nl staat de nodige informatie. Frappant is echter dat bij Hof van Zilt nog geen koopprijsindicatie is vermeld, waardoor het vermoeden bestaat, zoals een belangstellende liet weten, dat de stulpjes nogal prijzig zullen zijn. Liefhebbers voor Parc van Catwijck kunnen van drieën halve ton uitgaan.

De familie Heemskerk woont momenteel in de Dauwbraam, maar heeft toch een oogje op een nieuwe woning die op een steenworp afstand zal worden gebouwd. 'We wilden eigenlijk binnenshuis veel vernieuwen en zijn daarom geïnteresseerd in een nieuwe woning.' Een gezin uit Graslelie zou eventueel ook wel een stukje verderop willen verkassen naar het Hof van Zilt, maar dat is sterk afhankelijk van de prijs.

Vrees

Enkele bewoners van de Zeewinde waren niet zozeer gekomen om naar een nieuwe woning om te zien, maar hoe zich de zaak rond de Zanderijsloot zich gaat ontwikkelen. Enkele bewoners bezitten een bootje en hebben door de hier en daar al zeer smalle sloot, momenteel vrije doorvaart naar de Oude Rijn. Maar de vrees bestaat dat dit lastig of onmogelijk gaat worden. Waarom dan wel? De nieuwe huizen die aan de Zanderijsloot zullen grenzen krijgen weliswaar een eigen binnenhaventje, maar dat is volgens de huidige bootbezitters veel te klein voor een sloep dus zullen deze ongetwijfeld hun aanmerkingen op het concept ontwerpbestemmingsplan maken. Daar hebben zij zes weken de tijd voor.

De planning is dat in het eerste kwartaal van 2019 het plan wordt vastgesteld en de benodigde vergunning zullen worden aangevraagd. Kopers kunnen zich inschrijven en bij meer kandidaten dan beschikbare woningen zal er worden geloot.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>