JC en Wendy met hun kinderen Quinten en Vieve.
JC en Wendy met hun kinderen Quinten en Vieve. Foto: EndemolShine

Rijnsburgers JC en Wendy Jungerius in 'Ik vertrek'

Algemeen

Spannend, maar vooral een leuk avontuur in Toscane. Samen droomden ze ervan om een B&B in het buitenland te beginnen. Voor JC en Wendy Jungerius is deze droom uitgekomen. Samen met hun kinderen Quinten en Vieve wonen ze in het Italiaanse Volterra en runnen daar hun eigen Bed & Breakfast.

JC en Wendy hebben het er al ruim tien jaar over als ze in 2016 besluiten de stoute schoenen aan te trekken en de spong in het diepe te nemen. Italië zal hun nieuwe thuis worden. Net nadat ze dit besluit hebben genomen blijkt Wendy zwanger te zijn van hun tweede kindje. Toch gaan ze ervoor om hun droom te realiseren. Ze verkopen hun huis en beginnen een nieuw leven: een spannend maar vooral leuk avontuur.

Dolce vita

Op hun eigen website is te zien dat het na de nodige bloed, zweet en tranen toch aardig terecht is gekomen. Hun B&B heet 'Il Sorriso de Volterra', wat betekent 'de glimlach van Volterra'. Wie bekend is in Toscane weet dat dit een ideale uitvalsbasis is om deze schitterende streek in Italië te verkennen. JC: 'Bij ons is er voor een ieder wat wils: relaxen aan het zwembad, spelen in de tuin of gewoon op het terras in de zon zitten. Wij doen er alles aan om onze gasten een glimlach te bezorgen'.

Hoe dit allemaal tot stand is gekomen, is binnenkort te zien in het populaire tv programma 'Ik vertrek', zaterdag 6 oktober, 21.30 uur op NPO 1. Als aankondiging van het programma is te lezen dat de in Rijnsburg opgegroeide JC en zijn vrouw Wendy hun oog hebben laten vallen op een oude watermolen met grond in Toscane. Hier willen ze appartementen en een B&B bouwen. Maar alles zit tegen. Het lijkt wel een Italiaanse nachtmerrie...

Door Carin van der Spijk-Kralt

Uit de krant