Wethouder Corien van Starkenburg temidden van het echtpaar Van Dijke.
Wethouder Corien van Starkenburg temidden van het echtpaar Van Dijke. Foto: Piet van Kampen

Arie en Gerrie van Dijke al 65 jaar samen gelukkig

Algemeen

Het is op maandag 13 augustus reuze gezellig in huize Van Dijke. Een dag na het met vrienden en bekenden in eigen kring hun 65-jarig huwelijksfeest te hebben gevierd, barstten de tongen los. Er valt heel wat terug te blikken op zo'n lange verbintenis voor het leven.

Door Piet van Kampen

Arie van Dijke (88) is een geboren Brabander die in Steenbergen het levenslicht aanschouwde. Zijn echtgenote Gerrie (87) kwam in Rijnsburg ter wereld als een kleine van Egmond. Een Brabantse jongeman en een jonge bloem uit Rijnsburg. Hoe kwam het stel aan elkaar? De spraakzame en olijke Arie doet het uit de doeken terwijl Gerrie aandachtig meeluistert en eventueel corrigeert daar waar nodig. Dienstkameraad Gerrit - broer van Gerrie - liet ooit een foto van haar zien.

Op zekere dag nodigde Gerrit zijn vriend uit om een keer naar Leiden te komen waar het gezin Van Egmond toen woonde, omdat vader er stratenmaker was. Arie: 'Ik viel daar blijkbaar goed in de pul', zegt hij met enige zelfkennis. Vervolgens: 'Ik dacht gelijk het is een aardig ding, een mooi wijfie'. Het 'mooi wijfie' lacht. Om een lang verhaal kort te maken: Cupido had direct in de roos geschoten en op 12 augustus 1953 schoof het stel elkaar de ringen om en vierde het feestje in Leiden. Uit hun huwelijk werden helaas geen kinderen geboren, maar het echtpaar werd toch zeer gelukkig met elkaar. 'Wij zijn een paar apart', glimlacht Gerrie ondeugend.

'Geven en nemen', volgens Arie 'en nooit boos gaan slapen', zegt Gerrie. Het recept voor een lang en gelukkig huwelijk.

Uit de krant