Prikkelarme uurtjes op Rijnsburgse kermis | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Carin van der Spijk

Prikkelarme uurtjes op Rijnsburgse kermis

De kermis in Rijnsburg is tijdens de feestweek drie uur lang prikkelarm. Het is de eerste keer dat de Oranjevereniging de kermis op deze manier aanpast.

De prikkelarme uren zijn bedoeld voor bezoekers met bijvoorbeeld epilepsie, autisme of een beperking. Geen lichteffecten, geen harde geluiden en de snelheid van de attracties wordt aangepast.

De Oranjevereniging wil deze doelgroep niet buitensluiten en neemt het idee dat in andere gemeenten al eerder is uitgevoerd over. 'Op deze manier kunnen we mensen die anders niet naar de kermis zouden komen, nu wel een paar uur laten genieten van de kermis', schrijft de vereniging in een persbericht. 

Katwijk aan Zee

Ook in Katwijk is het niet de eerste keer dat een kermis 'prikkelarm' is. De kermis in Katwijk aan Zee was in april  3,5 uur lang prikkelarm.

Kermis

De kermis in Rijnsburg staat van dinsdag 7 augustus tot en met zaterdag 11 augustus op het Hoftuinplein. Op vrijdag 10 augustus start om 12.00 uur de prikkelarme kermis, die eindigt om 15.00 uur. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>