Nieuwe toekomstplannen voor Dierenweide Westerhaghe | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Rijnsburg

Nieuwe toekomstplannen voor Dierenweide Westerhaghe

Dierenweide Westerhaghe in Rijnsburg moet uitgroeien tot een gemeenschappelijke ruimte. De dierenweide aan de Spinozalaan gaat samenwerken met Stichting Meet en Greet Westerhaghe, het onderwijs, het Welzijnskwartier en een aantal zorgpartijen.

Voor de toekomstplannen staan de dieren centraal. Maar, de samenwerkende partijen hebben nog veel meer ideeën. De zorgaanbieders 's Heeren Loo, Gemiva-SVG Groep en Raamwerk en Philadelphia zien mogelijkheden voor dagbesteding en de onderwijspartijen Wellantcollege en de Julianaschool zouden de accommodatie graag benutten voor educatie.

Buurtkamer

Tenslotte kan de locatie volgens de Stichting Meet en Greet Westerhaghe en het Welzijnskwartier gebruikt worden als een gezellige buurtkamer met allerlei activiteiten voor jong en oud. Bij de activiteiten kan ook de programmering van de naastgelegen speeltuin worden betrokken.

Educatie

In februari en maart dit jaar hebben de partijen in twee bijeenkomsten met elkaar gesproken over de mogelijkheden voor samenwerking. Doelen waaraan wordt gedacht zijn onder andere educatie, ontmoeting voor jong en oud in de buurt en een werkervaringsplek voor cliënten van een zorgaanbieder.

Met de ondertekening van de intentieverklaring geven partijen aan over te willen gaan tot een nadere invulling en verkenning van deze samenwerking.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>