Dit verdienen de raadsleden, wethouders en burgemeester in Katwijk | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: RD

Dit verdienen de raadsleden, wethouders en burgemeester in Katwijk

De nieuwe raadsleden zijn eind maart geïnstalleerd. De 33 raadsleden moeten de komende vier jaar flink aan de bak en daar krijgen ze dan ook een vergoeding voor. Maar hoeveel verdient een raadslid in Katwijk nou eigenlijk?

De vergoeding voor een raadslid is afhankelijk van het aantal inwoners. Raadsleden in Katwijk ontvangen maandelijks bruto 1.460 euro. Raadsleden in gemeenten met meer dan 375.000 inwoners krijgen het meest. Zij verdienen 2.352 euro. In de kleinste gemeenten waar minder dan 8.000 mensen wonen, krijgen raadsleden 251 euro.

Wethouders

De raadsleden zijn gekozen, maar welke wethouders de komende jaar aan de slag gaan met het beleid is nog niet bekend. Die worden gekozen na het samenstellen van de coalitie waar nu aan gewerkt wordt met een formateur. De nieuwe wethouders in Katwijk wacht een salarisstrook met het bedrag van 7.584 euro per maand. Ook dat bedrag is gebaseerd op het aantal inwoners en meer dan in de kleinste gemeenten waar een wethouder 4.670 euro verdient. Dat is niet eens de helft van het geld wat de wethouders in de grootste gemeenten verdienen, namelijk 9.960 euro.

Burgemeester

Burgemeester Cornelis Visser verdient in Katwijk minder dan een wethouder in bijvoorbeeld Amsterdam. De Katwijkse burgemeester verdient 9.390 euro per maand. Dat is wel meer dan in zijn vorige gemeente Twenterand waar hij 7.988 euro ontving voor het burgemeesterschap.

Zijn voorganger in Katwijk, oud-burgemeester Jos Wienen, is er ook op vooruit gegaan. Hij verhuisde naar Haarlem waar hij als burgemeester 10.668 euro verdient.

De raadsleden, wethouders en burgemeesters moeten wel nog belasting afdragen. Niet meegerekend in de bedragen zijn de extraatjes zoals een eindejaarsuitkering.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>