Aantal Goed, Groen, Groei-labels groeit | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De gecertificeerde ondernemers tonen trots hun oorkonde.
De gecertificeerde ondernemers tonen trots hun oorkonde. (Foto: Piet van Kampen)

Aantal Goed, Groen, Groei-labels groeit

Vorige week vrijdag werden er weer vijf Goed, Groen, Groei-labels uitgereikt aan bedrijven die zich onderscheiden door op allerlei manieren aan duurzaamheid te werken. Een initiatief van Katwijk marketing in samenwerking met het ondernemersplatform 20Duurzaam20.

Door Piet van Kampen

Het was de derde keer dat vijf ondernemers werden beloond met het label en bijbehorend certificaat. De uitreiking vond plaats tijdens het eerste Duurzaamheidscafé bij bakkerij Van Maanen. Aan wethouder Jacco Knape om de overhandiging te verrichten.

Knape: 'Mooi dat bij deze gelegenheid ook de vorige winnaars hier allemaal bij elkaar zijn. Het was ook de wens van de gemeente dat ondernemers elkaar verder helpen met de ontwikkeling van duurzaamheid. Zij kunnen elkaars kennis delen'.

Ondernemers

Haasnoot Bruggen ontving de waardering, omdat het familiebedrijf koploper is op het gebied van duurzaamheid. Met 1.000 zonnepanelen op het dak en toepassen van technische oplossingen plaatsen zij hun bruggen CO2-neutraal.

Dunavie verduurzaamt hun woningvoorraad en ondersteunt het onderzoek naar gasloos bouwen en draagt bij aan de leefbaarheid in Katwijk. Brasserie Buitenhuis ontving de label, omdat zij bij de verbouwing bijna 100 procent tweedehands materialen hebben gebruikt en op energiebesparende maatregelen hebben gelet. Het bedrijf biedt haar gasten zelf gezuiverd kraanwater aan in plaats van flesjes.

De Wit Totaal E-techniek wekt in haar bedrijf zelf energie op en bespaart energie door het reduceren van hun afvalstromen en adviseert consumenten en bedrijven voor duurzame installatietechniek.


Heemskerk Fresh & Easy, een sterk groeiend familiebedrijf, zet zich in voor veilige teelt met minimale pesticiden en zet zich tevens in om het belasten van het milieu terug te dringen en in hun vrachtwagens investeren zij in milieuvriendelijke technieken om zuinig te rijden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>