Actienacht CGK brengt mooi bedrag op voor SIMAVI | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De jongeren konden een mooi bedrag overhandigen na een lange nacht opblijven. | Foto: Céline van Egmond
De jongeren konden een mooi bedrag overhandigen na een lange nacht opblijven. | Foto: Céline van Egmond
Rijnsburg

Actienacht CGK brengt mooi bedrag op voor SIMAVI

De jeugd van de Christelijke Gereformeerde kerk kon moe maar achteraf zeker voldaan terugkijken op een nachtje opblijven. Zij lieten zich sponsoren en konden een mooie cheque aanbieden aan SIMAVI.

Naar de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag werd door de Chr. gereformeerde jeugd al lang uitgekeken. Toen vond voor de derde keer een Actienacht plaats in het zalencentrum. De bedoeling was om zo veel mogelijk sponsors te werven.

"We hebben al zo veel voorpret gehad bij het organiseren", verklaart Elandro van Scheppingen. En inderdaad, het programma was uitgebreider dan ooit. Er bleven zelfs nog wat items op de plank liggen.

De actienacht begon met een gezamenlijke maaltijd, verzorgd door Coby van Duijn. Hierna was het tijd voor een presentatie van SIMAVI. Zo werd duidelijk hoe nijpend de behoefte nog steeds is aan goed drinkwater en goede sanitaire faciliteiten.

Daarna kwamen de spellen op tafel, maar ook een puzzel van 1000 stukjes. De uitdaging was om deze vóór 8.00 uur 's morgens af te krijgen. Zo ja, dan leverde dat een extra gift op. Het eigen koor en combo verzorgden een sing-in. Vooraf werd geboden op verzoeknummers, wat ook weer geld in het laatje bracht.

Een hoogtepunt volgde: de Kahoot-quiz rond wetenswaardigheden over enkele gemeenteleden. Over verzamelingen, ooit beoefende sporten, hobby's en een handicap van een ouderling (golf). Hilariteit alom. De sfeer zat er goed in en de grote zaal was bomvol. Ook aanwezig was de nieuwe predikant Ds. Den Butter uit Culemborg. Met zijn drie oudste kinderen kon hij de sfeer in zijn aanstaande gemeente proeven.

Het klapstuk van de nacht was wel de zwempartij in het zwembad van Van der Meij aan de Noordwijkerweg. Het ging tenslotte allemaal om water... Helemaal rozig van het zwemmen ging het gezelschap daarna weer terug richting kerk. Maar niet voordat jeugdouderling Klaas Star en Dick Zwaan in het water werden gewerkt.

De daarop volgende uurtjes waren het zwaarst. Om de boel toch nog wakker te houden was er een stoelendans en een bingo. Toen kwam dan eindelijk het ontbijt, verzorgd door de familie Heemskerk. Daarna was het tijd om bekend te maken hoeveel geld er bij elkaar was gehaald. Een vertegenwoordigster van SIMAVI mocht een cheque in ontvangst nemen met het mooie bedrag van € 3432,85.

Gauw allemaal op de foto en toen allemaal vlug naar huis.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>