Afbeelding
Foto: E. van der Valk

Eigenaar Paal 14 wil 'ravage opruimen en tijdelijke tent plaatsen'

Algemeen

Eigenaar Leo Grimbergen staat dinsdagochtend samen met burgemeester Cornelis Visser voor het in puin gelegde Paal 14. Er zijn weinig woorden nodig. Het trieste aanzicht zegt genoeg.

Grimbergen schrok zich rot toen de politie 's nachts voor zijn huis in Noordwijk stond. 'Ik viel zo wat van mijn stokje', vertelt hij. Hij is gelijk naar zijn strandtent gereden, maar toen hij de zwarte wolken zag, wist hij genoeg. Paal 14 was niet meer te redden.

Omstanders kijken dinsdagochtend van een afstandje naar de ravage. Mensen die langslopen wensen Grimbergen sterkte. Zijn telefoon rinkelt in zijn zak. 'Ik word platgebeld.' Maar opnemen doet hij niet. Hij weet het namelijk ook effe niet meer. 'Het is zoals het is.'

In zijn hoofd heeft hij al wel een plan. De zomer aan zich voorbij laten gaan, vindt hij namelijk geen optie. Grimbergen wil de ravage zo snel mogelijk opruimen. Voor de komende zomer wil hij dan een tijdelijke tent terugzetten.

In een reactie op Facebook laten de eigenaren nog weten dat ze 'hard bezig zijn, de beste mogelijke oplossing te vinden'. 'Het is voor ons nog steeds onwerkelijk en het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat het allemaal te bevatten is'. 

Uit de krant