Tijdens de Lichtjesmarkt treden vanuit de muziektent verschillende muziekgezelschappen op. | Foto: pr
Tijdens de Lichtjesmarkt treden vanuit de muziektent verschillende muziekgezelschappen op. | Foto: pr Foto: pr

Lichtjesmarkt op Turfmarkt

Algemeen

Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn organiseert vanavond een Lichtjesmarkt op de Turfmarkt. Van 16.00 uur tot 23.00 uur is er van alles te beleven zijn rondom De Roskam.

Een markt met allerlei koopwaar is de basis, maar daarnaast kunt u zich warmen bij de vuurplaatsen, is er van alles te eten en uiteraard kunt u bij De Roskam terecht voor een drankje. Het rad van avontuur zal draaien, er is een levende kerststal, de kerstman heeft heerlijke glühwein en de kinderen kunnen kerststukjes maken.

Vanuit de muziektent zorgen verschillende muziekgezelschappen, waaronder DVS, Kattuks Volk en We ben d'r voor prachtige kerstmuziek. Op de markt vindt u onder andere een glas blazer, een glas graveerder een boter babbelaar bakker, een houtdraaier, een kniepertjesbakker, een kerst kaarsenmaker, een kerstmandenmaker, een kantklosser er wordt een heerlijk visje gebakken op een houtvuurtje. Wijkraad van Katwijk aan den Rijn deelt gratis kerststerren uit en er is een kraam met bloemen en kerststrikken en nog veel meer.

Kerstboutverloting

Op zaterdag 23 december houdt Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn haar traditionele kerstboutverloting in De Roskam vanaf 15.00 uur.

Het is altijd oergezellig in de huiskamer van Katwijk aan den Rijn als het rad weer draait en de prijzenregen over de aanwezigen neerdaalt. Kippen, konijnen, rollades, karbonades, flessen drank en wijn, vleesbonnen, kerststukjes en gourmetschotels zullen die dag een nieuwe eigenaar krijgen.

De lootjes zijn niet duur en u kunt zo vaak meedoen als u zelf wilt.

Naast, een gezellige middag voor het hele gezin in de gezellig versierde Roskam is er veel kans op een mooie prijs. U wordt opgewacht door de Kerstman, die u verwelkomt met heerlijke glühwein. Er is gebakken vis, gebakken op een houtvuur.

Voor de kleintjes is er een levende kerststal op de Turfmarkt met schaapjes en de ezel. Ook is er voor de kinderen gelegenheid om kerststukjes te maken. Al met al een gezellige boel rondom De Roskam.

Uit de krant