Afbeelding
Foto: pr.

'Domper' voor Paal 14

Algemeen

Het muziekevenement van Paal 14 op zaterdag 4 november is afgelast. De strandtenteigenaar heeft zelf de stekker uit het feest getrokken na een 'miscommunicatie' met de gemeente Katwijk.

Het strandpaviljoen had vrijwel alles al geregeld voor het feest. Artiesten Dave Roelvink, Gregor Salto en Lucky Lee waren al geboekt, maar hoeven niet meer te komen. De paviljoenhouder schrijft op zijn facebookpagina: 'Om na alles wat wij al geregeld hadden, zo kort voor het feest te horen te krijgen dat het niet door kan gaan, is voor ons ook een flinke domper'.

Miscommunicatie

Paal 14 noemt de annulering een ´miscommunicatie met het evenementenbeleid van de gemeente Katwijk´. Het is voor strandtenten toegestaan een feest te organiseren, maar daar zijn wel regels aan verbonden en in sommige gevallen is er een vergunning nodig. Een woordvoerder van de gemeente legt uit dat bij een openbaar feest binnen de bebouwde inrichting maximaal 400 bezoekers zijn toegestaan en het geluid niet boven de 50 decibel mag komen. Bezoekers mogen na 22.30 uur niet meer naar binnen en de strandtent moet om 00.00 uur sluiten.

Tripodia

Paal 14 wilde voor haar evenement een tent op het terras plaatsen, maar daar is een vergunning voor nodig in verband met de brandveiligheid. Voor de afhandeling van zo´n vergunning staat vier weken. ´De vergunning kon dan ook niet meer tijdig afgegeven worden´, vertelt de gemeente. De strandtent had de tent wél kunnen plaatsen, maar dan was er geen muziek mogelijk geweest harder dan 50 decibel. Bovendien moeten de ramen en deuren van het paviljoen gesloten blijven, zodat er zo min mogelijk geluid van binnenuit ontsnapt.De eigenaar van Paal 14 heeft aan de gemeente laten weten, dat een feest alleen binnen de wanden van het eigen paviljoen geen optie was. Hij wilde daarom het feest verplaatsen naar Tripodia, maar ook daar was geen vergunning mogelijk. De gemeente heeft toen nog Hangaar 2 op voormalig vliegkamp Valkenburg voorgesteld, maar dat bleek uiteindelijk geen optie in verband met geluidsnormen.

De gemeente laat weten dat het team Vergunningverlening in augustus het beleid heeft toegestuurd aan de strandpaviljoens. Daarnaast heeft Paal 14 op dinsdag 10 oktober gesproken met twee gemeentelijke toezichthouders. In dat gesprek heeft de eigenaar vertelt dat hij een dansfeest organiseerde. De toezichthouders hebben toen ´duidelijk aangegeven´, dat de eigenaar op verschillende punten een vergunning nodig zou hebben. Ook heeft het paviljoen op woensdag 18 oktober een brief ontvangen waarin is aangegeven wat de mogelijkheden waren om een feest te houden.

Mensen die een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug.

Uit de krant

Uit de krant