Afbeelding
Foto: PR

Pianist Alexander Jansen speelt bij Rijnsburg Klassiek

zaterdag 5 augustus 2023 7:57

In de serie Rijnsburg Klassiek speelt op zaterdag 5 augustus pianist Alexander Jansen. Het feestweekconcert dat i.s.m. met Oranjevereniging Rijnsburg wordt georganiseerd, vindt dit keer plaats in De Voorhof in Rijnsburg.

Alexander Jansen (2005) is geboren in Utrecht. Al vroeg kreeg hij pianolessen van zijn moeder, pianodocente E. Jansen, professor Marjes Benoist, Thomas Beyer en de grote Amerikaans/Oekraïense pianoprofessor S. Edelmann. Naast pianospelen componeert Alexander ook zijn eigen muziek.

Van 2015 tot 2023 maakte hij deel uit van de Academie Muzikaal Talent studie voor jong talent aan het Conservatorium Utrecht. Nu volgt hij de Bachelor piano opleiding aan twee conservatoria. In het voorjaar van 2022 werd Alexander door de beroemde pianist Lang Lang, uit vele duizenden jonge pianisten van de hele wereld, gekozen om als enige Europese pianist deel te nemen aan het Scholarship van de “Lang Lang Foundation”. 

Alexander Jansen behaalde bij verschillende grote concoursen prijzen. O.a. eerste en tweede prijs bij de grote Internationale Finale van het Prinses Christina Concours. En eervolle vermeldingen bij Internationale Concoursen in Amsterdam, Antwerpen en Zwitserland. Hij speelde op 31 oktober 2021 in het bekende klassieke tv-programma Podium Witteman.

Het concert in Rijnsburg vindt dit keer plaats in De Voorhof, Vliet NZ 36 in Rijnsburg. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis, bij de uitgang staat een collectebus voor een vrije donatie.

Locatie