Afbeelding
Foto: pr

Cantilene zingt koralen uit de Matthäus Passion

vrijdag 24 maart 2023 20:15

In de komende lijdenstijd wordt op veel plaatsen de Matthäus Passion integraal uitgevoerd. Voor veel mensen is deze uitvoering van ruim drie uur een te lange zit. Kamerkoor Cantilene heeft er daarom voor gekozen om alleen de koralen uit deze Passion uit te voeren. Na de eerste uitvoering, voor de coronacrisis, kwam van meerdere kanten het verzoek om dit nog eens te herhalen.

Cantilene mag zich deze keer ook weer verheugen op de medewerking van Jacomina van der Plas, die in Katwijk geen nadere toelichting behoeft. Zij zal twee solostukken ten gehore brengen. Het koor wordt op het orgel begeleid door Wim Hagen, ook al geen onbekende in de muziekwereld. Ook hij zal twee solostukken uitvoeren.

Kamerkoor Cantilene staat sinds afgelopen februari onder de enthousiaste en inspirerende leiding van Meija Blok. Zij heeft haar sporen verdiend als professioneel harpiste, maar heeft zich de laatste tijd met name gericht op koordirectie.

Het concert wordt gehouden op vrijdag 24 maart in kerkgebouw De Fontein aan de Willem de Zwijgerlaan te Katwijk. Aanvang 20.15 uur, de kerkdeuren gaan om 19.45 uur open. 

Toegangskaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Het Baken, Secr. Varkevisserstraat 37, bij de leden, bij Adri van Rijn (telefoon 071-4029682) en bij toegang in de kerk.

Locatie