Atletiekvereniging Rijnsoever houdt zaterdag de Sinterklaasloop in Panbos.
Atletiekvereniging Rijnsoever houdt zaterdag de Sinterklaasloop in Panbos. Foto: Peter Sneijders

Zaterdag Sinterklaasloop in het Panbos

zaterdag 3 december 2022 9:00

Misschien wel de leukste en mooiste uit de serie van zes duinlopen, die de atletiekvereniging Rijnsoever dit winterseizoen organiseert, staat zaterdag 3 december op het programma.

De Sinterklaasloop voert de deelnemers door de Pan van Persijn, in de volksmond beter bekend als het Panbos, gelegen aan de Wassenaarseweg. Daar is over de bospaden een mooi parcours uitgezet, dat de deelnemers, afhankelijk van de gekozen afstand, één of meerdere keren moeten lopen. 

De jongens en meisjes van 6 t/m 9 jaar lopen een rondje van 1 kilometer, de jongens en meisjes van 10 t/m 12 jaar een wat grotere ronde van 2 kilometer. De overige deelnemers lopen ca. 5 kilometer (twee rondes) of ca. 10 kilometer (vier rondes). 

De jeugd op de 1 kilometer start om 9.30 uur. Na hen start de 2 kilometer om 9.45 uur. De 5 kilometer en de 10 kilometer starten tegelijkertijd om 10.00 uur. Start en finish zijn bij het in het Panbos gelegen restaurant.

Er gaan overigens wilde geruchten dat de Goedheiligman zich, hoewel het voor hem één van de drukste dagen van zijn verblijf in Nederland is, toch even tijd wil vrij maken om op deze zaterdagochtend hoogstpersoonlijk het startschot te lossen.

Voorinschrijven kan tot donderdagavond 1 december 23.59 uur via www.halvevankatwijk.nl/duinloopcircuit Na inschrijven kan ter plaatse vanaf 9.00 uur. Op de website kun je ook meer informatie lezen over deze loop en het duinloopcircuit.

Locatie