Afbeelding
Foto: pr

Vincent de Ridder speelt in Vredeskerk

zaterdag 8 oktober 2022 20:15

In de Vredeskerk, Baljuwplein 1 te Katwijk aan Zee, vindt op vrijdag 7 oktober aanvang 20.15 uur, een concert plaats door de jonge organist Vincent de Ridder.

De muziek die hij speelt is waarempel niet makkelijk. Maar wel goed liggend in het gehoor. Hij is al vele jaren door studie aan het Conservatorium zeer goed geschoold en op weg naar het hoogste diploma. 

Even in de twintig, gaat het hem hoorbaar prima af en weet hij al concertspel te leveren van zeer goede kwaliteit. Behalve de goede opleiding deed hij mee aan orgelcoursen zoals te Groningen waar hij de eerste prijs in de wacht sleepte.

De Vries gaf al concerten in op belangrijke orgels zoals te Leeuwarden Jacobijnerkerk en de St. Bavo te Haarlem.

Werken die op zijn programma prijken zijn o.a. van Van Noordt, J.S.Bach, Mendelssohn, T. Hagen en eigen improvisaties. Tenslotte laat hij zich horen in een gevraagde improvisatie over de machtige psalm 89, waarna 2 coupletten samenzang.

De toegang bedraagt 7,50 euro. Jongeren tot 14 jaar hebben vrij toegang.

Locatie