Afbeelding
Foto: archief

Zintuigenrondleidingen in Katwijks Museum

maandag 3 oktober 2022 14:00

Voor in de week van de toegankelijkheid heeft het Platform Gehandicaptenbeleid Katwijk aan het Katwijks Museum gevraagd om een rondleiding te organiseren, waardoor alle mensen met een beperking kunnen genieten van hun collectie.

Het museum is met deze vraag heel enthousiast aan de slag gegaan en heeft een geweldig mooie, leuke en gedenkwaardige rondleiding in elkaar gezet. 

Er is in het Katwijks Museum een unieke zintuigen-rondleiding bedacht. Dit museum, dat geheel toegankelijk is voor mensen met een fysieke beperking, wil dit jaar zich tevens richten op mensen met een zintuiglijke beperking. 

Hierdoor kunnen ook bijvoorbeeld slechtzienden/blinden of slechthorenden/doven met succes het museum bezoeken. 

Tijdens deze eenmalige, unieke rondleiding wordt een beroep gedaan op alle zintuigen. 

Het wordt een tour, waarin niet alleen door kijken en luisteren, maar ook door de ervaring van geuren en betasten van voorwerpen het verleden weer helemaal tot leven kan worden gebracht. 

Het museum zal (alleen voor deze rondleiding) eenmalig geopend zijn op maandagmiddag 3 oktober. De tweede en laatste rondleiding vindt plaats op donderdagmiddag 6 oktober. Beide rondleidingen beginnen exact om 14:00 uur. 

Entree museum: € 7,50 of (museumjaarkaart) Inclusief: Rondleiding en kopje koffie/thee.

Voor de rondleiding is het belangrijk te weten hoeveel mensen er komen. Daarom dient men zich vooraf op te geven bij het Platform Gehandicaptenbeleid Katwijk, 06-28697372 of platformgbk@gmail.com 

Locatie