Afbeelding
Foto:

Benefietavond Kanjer van Kenya met ProjectM

zaterdag 1 oktober 2022 21:00

‘Eindelijk is het dan zover en kunnen we met de voetjes van de vloer’, grapt Hanneke Verloop, oprichter van de stichting Kanjers van Kenya. Op zaterdag 1 oktober houdt de stichting weer een benefietavond met muziek van coverband ProjectM om geld in te zamelen.

Dit geld gebruikt de stichting om kinderen uit de sloppenwijken van Kenya een kans te geven hun dromen na te jagen, opleidingen te volgen en te bouwen aan hun toekomst. 

Het project loopt goed. ‘Inmiddels zijn er diverse kanjers die een opleiding volgen en hebben we nu zelfs een aantal studenten op de universiteit. Een aantal kanjers hebben hun opleiding afgerond en zijn nu lerares of verpleegster. Dat hebben ze kunnen bereiken dankzij onze stichting en hiermee helpen ze vaak hun hele gezin. De motivatie komt bij hen zelf vandaan maar het ontbreekt ze aan financiële middelen om een opleiding te kunnen starten. Zo zijn er nu een aantal kanjers die wel studeren maar nog geen laptop hebben. Met donateurs én deze benefietavond hoopt de stichting er een aantal te kunnen aanschaffen voor hen’.

In 2019 was de eerste benefietavond bij VV Katwijk een groot succes. Corona en verdrietige omstandigheden gooiden drie jaar roet in het eten maar 1 oktober is het gelukkig weer zo ver. Dit keer in muziekcentrum The Box in Katwijk.

Coverband ProjectM heeft op diverse podia in Katwijk en omstreken gestaan, zoals Haringrock. Ook zij werken graag belangeloos mee om er net als de eerste keer, een topavond van te maken.

Kaarten á 15 euro zijn te koop via www.kanjersvankenya.nl of bij de ingang.

Locatie