Thema-avond over geloof en evolutie

donderdag 15 februari 2018 20:00

Het thema “schepping en evolutie” houdt velen bezig. Er spelen op dit terrein dan ook belangrijke vragen – vragen die onder meer te maken hebben met wie wij mensen ten diepste zijn, en ook met wie God is. Nu de evolutietheorie minder voorbijgaand is dan velen hoopten maar juist steeds meer bevestiging lijkt te krijgen in het wetenschappelijk onderzoek, dienen die vragen zich opnieuw aan. Sommige christenen menen dat het mogelijk is het geloof in God als Schepper van hemel en aarde te verbinden met de evolutietheorie. Anderen zien deze gedachte juist als een gevaarlijke capitulatie voor de tijdgeest. Rondom dit onderwerp wordt door de hervormde wijkgemeenten Bethel en Rehoboth een gezamenlijke avond georganiseerd met als gastspreker prof. dr. Gijsbert van den Brink. Aan de hand van zijn vorig jaar verschenen boek 'En de aarde bracht voort. Christelijk geloof en evolutie' zal V.d. Brink de aanwezigen meenemen op zijn zoektocht naar wat wijsheid is in deze ingewikkelde materie.

Locatie