Logo allesoverkatwijk.nl
 • Alles
 • (5)
  Muziek
 • (2)
  Natuur
 • (2)
  Religie
 • (14)
  Verenigingen
 • (2)
  Jeugd en kinderen

Orgelserie 2022 start met Hayo Boerema

zaterdag 14 mei 19:30 uur

Foto: pr

Op zaterdag 14 mei, aanvang 19.30 uur, opent Hayo Boerema de Orgelserie van gastheer Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk. Boerema is hoofdorganist van het grootste orgel in ons land dat klinkt in de Rotterdamse Laurenskerk.

Hayo Boerema mag dit jaar de eerste zijn die aan de klavieren concerteert van het kleurrijke Van den Heuvel-orgel. Dit jaar staat bij veel orgelseries de componist César Franck centraal. Precies 200 jaar geleden zag hij het levenslicht in Luik. Maar het meest heeft hij gewerkt in Parijs. Boerema speelt van hem het derde koraal. Een koraalthema dat hij meesterlijk heeft omvat met prachtige versieringen die uiteenlopen van zeer timide tot heel groots. 

Verder heeft Boerema gezocht naar verbindingen van de invloedssfeer rondom Franck. Van ‘Luik - Parijs - Rotterdam’ zet hij ook werken van Tournemire en Langlais op de lessenaar. Een andere bekende Parijse orgelcomponist was Marcel Dupré. Hij heeft weer veel invloed gehad op Langlais. Van hem klinkt zijn tweede symfonie. Langlais was op zijn beurt weer leermeester van Naji Hakim, die vooral bekend staat om zijn eigenzinnige improvisatie- en componeerstijl. En met drie kleine werken van deze Parijzenaar komen we uit bij de concertgever Boerema die van hem les heeft gehad. 

De prijs voor een toegangskaart / programmaboek is 10 euro p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Alleen contant betalen. Reserveren vooraf is niet mogelijk en overigens niet nodig. Parkeren op het kerkplein gratis. Deur open om 19.00 uur. Zie ook www.sonk.nl voor verdere informatie.
deel deze activiteit