Logo allesoverkatwijk.nl
 • Alles
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Film
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Cultuur
 • (1)
  Cursussen en workshops
 • (2)
  Jeugd en kinderen

Marco den Toom herstart Orgelserie in Nieuwe Kerk

zaterdag 18 september 19:30 uur

Foto: pr

Het heeft ‘even’ geduurd, maar het mag weer. Een orgelconcert van de Orgelserie Nieuwe Kerk Katwijk fysiek bijwonen. Op zaterdag 18 september, aanvang 19:30 uur, pakt organist Marco den Toom de draad weer op voor de concerten.

Tijdens Monumentendag werd er al ‘proefgedraaid’ met het afsluitende concert. Het orgel klonk weer met luisteraars in de kerkbanken. Tientallen bezoekers hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt. Marco den Toom heeft een serie tot het eind van dit jaar weten samen te stellen, waarin men kan genieten van de klankrijkdom van literatuur, improvisaties en uiteraard het indrukwekkende orgel zelf.

Den Toom start de serie zelf met een Koraalmeditatie over Psalm 103:8. Vervolgens speelt hij een bewerking van een Zweedse melodie van Björn Ulvaeus, beter bekend uit het verleden als bandlid van ‘Abba’. Daarna volgt een heerlijk rijtje traditionele componisten als Mendelssohn (Sonate 1), Boëly (Het Laatste oordeel), Franck (Pièce Héroïque) en Bach (de bekende Air). Maar wat is ‘traditioneel’ als je Marco den Toom heet en niet alles naar je hand zet met de onuitputtelijke registratiemogelijkheden die het grote Van den Heuvel-orgel biedt? Muziek is geen museumstuk om af te stoffen, maar altijd een uitdaging om mensen in het hier en nu in vervoering mee te nemen. De finale bestaat uit de virtuoze Toccata van Claussmann en de Koraalfinale Psalm 87 van Peter Eilander.

Coronamaatregelen

Om het concert in goede orde te laten verlopen volgens de richtlijnen van het RIVM moet u rekening houden met de volgende zaken:

- Toegang en programmablad zijn 10 euro p.p. 

Kinderen t/m 12 jaar gratis. Alleen contant betalen.

- Parkeren kerkplein gratis.

- Deur open om 19.00 uur.

- Bezoekers krijgen een plaats toegewezen door de organisatie.

- Heeft u gezondheidsklachten: blijf thuis!

- Houd na afloop van het concert afstand (1,5 meter) en neem de tijd kerk te verlaten. U volgt de aanwijzingen van de organisatie. 

Dit jaar volgen nog de volgende concerten:

Zaterdag 9 oktober

Gerben Mourik

Zaterdag 13 november

Gerben Budding

Woensdag 29 december

Minne Veldman

Zie ook www.sonk.nl


deel deze activiteit