Logo allesoverkatwijk.nl
  • Alles
  • (1)
    Muziek
  • (1)
    Natuur
  • (1)
    Jeugd en kinderen

K&O Folk met Fiddle Case uit Ierland

zaterdag 25 september 20:30 uur

Foto: pr

In Ierland, en zeker aan de Westkust, is de traditionele muziekcultuur springlevend. The Fiddle Case, afkomstig uit het westelijk gelegen County Clare, is daar een aansprekend voorbeeld van. Zaterdag 25 september treedt de band op in de Open Hof aan de Rijnstraat.

Met respect voor de traditie speelt de band op eigentijdse wijze swingende tunes en sfeervolle songs. En omdat improviseren onderdeel is van de Ierse muziek kan het dak er tijdens een concert zomaar afgaan.

The Fiddle Case bestaat uit Eoin O’ Neill op bouzouki; Jon O’Connell op contrabas en zang; Adam Shapiro, fiddler; KieranO’Connell, zang/gitaar/bodhrah; en Job Cornelissen, percussie en zang (gastspeler). 

Eoin O’Neill heeft in 2015 de Mórglór award ontvangen voor zijn verdiensten voor de traditionele muziek in Clare.

The Fiddle Case heeft net haar laatste cd ‘Write Me A Letter’ uitgebracht, waarvan de band wat nummers gaat spelen tijdens dit concert. Het viertal wordt voor concerten op het continent aangevuld met Job Cornelissen op percussie en zang. Job speelt verder in de eigenzinnige Nederlandse folkband Maalstroom en als Job Alone eigen werk.

Aanvang van het concert is 20.30 uur, zaal open 20.00 uur. In de Open Hof Kerk Katwijk, Rijnstraat 18, Katwijk aan den Rijn. Dus niet in ’t Zandgat.

Kaartjes 15,00 euro. U kunt alleen in de voorverkoop bestellen via www.kenokatwijk.nl. of kantoor K&O Katwijk, Sluisweg 16 (maandag-vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur).


deel deze activiteit

Locatie

Open Hofkerk
Katwijk
Rijnstraat 18
2223ee