| Foto: Gert Sluijters
| Foto: Gert Sluijters Foto: Cor de Mooy

Zie ginds komt de stoomtrein met Sinterklaas

zaterdag 25 november 2017 11:00 tot zondag 26 november 15:00

In het weekend van 25 en 26 november a.s. komen Sinterklaas en zijn Pieten naar Stoomtrein Katwijk Leiden. Het museum gaat om 10.30 uur open en de eerste stoomtrein rijdt vanaf 11 uur elk heel uur. De laatste trein vertrekt om 15.00 uur voor een rit langs het meer. Sinterklaas is de gehele dag aanwezig. Hij rijdt mee in de trein of zit op zijn sinterklaaszetel in het museum.
 
Valkenburg ZH- Sinterklaas en zijn trouwe Pieten hebben laten weten dat zij zaterdag 25 en zondag 26 november a.s. de stoomboot voor één keer willen omruilen voor een stoomtrein. Toen de machinisten van Stoomtrein Katwijk Leiden hem uitnodigden om ritten langs het Valkenburgse Meer te maken,  hoefde hij niet lang te aarzelen.  Vanaf het station van Stoomtrein Katwijk Leiden aan de Jan Pellenbargweg 1 te Valkenburg zullen maar dit weekend liefst 10 speciale sinterklaasritten worden gereden.
 
Omdat Sinterklaas ook meerijdt met de trein heeft hij alle tijd en aandacht voor de kinderen. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn om met de sint te praten en met hem op de foto te gaan. Sinterklaas staat bekend als kindervriend. Dat geldt, kijk maar naar de reacties op Facebook, ook voor de medewerkers van Stoomtrein Katwijk Leiden. Het museum gaat tijdens de winterstop speciaal open voor sinterklaas. Vanaf 10.30 uur is Sinterklaas al aanwezig in het station en elk heel uur tot en met 15.00 uur vertrekt er een trein. Sinterklaas rijdt een paar ritten mee. Soms zwaait hij de kinderen uit en ontvangt hij hen in het museum waar het lekker warm is. Het museum sluit haar deuren om 16.00 uur. Volwassenen betalen 8 euro en voor kinderen van 4-12 jaar betaalt u 6 euro. De allerjongste kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen gratis mee.