Afbeelding

Grasshoppers verliest in Haarlem

Algemeen

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gespeeld. In Haarlem tegen Triple Threat ging de winst naar de thuisploeg. Bij Grasshoppers viel Yara Paulides uit en speelde Angela van der Pol niet vanwege blessures. Sonja Kuijt maakte na een lange blessure haar rentree.

Sportiff Grasshoppers begint niet goed aan de wedstrijd. Aanvankelijk gaat het scoreverloop nog gelijk op maar een 9-0 run van de Haarlemmers bezorgt Grasshoppers een ruime achterstand. Via 11-11 gaat de 1e periode met 25-17 naar Triple Threat.

Ook in het tweede kwart loopt het zowel verdedigend als aanvallend nog niet bij de ploeg van Gouw/ Versluijs dat na 33-24 de achterstand groter ziet worden. Ruststand 42-31.

Na de rust heeft Sportiff Grasshoppers het verdedigend wat beter op orde en pakt toch weer het initiatief. De Katwijkse ploeg weet langzaam maar zeker dichterbij te krabbelen en eindigt het derde kwart met 6 punten achterstand (52-46).

De laatste periode wordt het nog spannend als Sportiff Grasshoppers via een 10-0 run op voorsprong komt (55-56) maar Triple Threat antwoordt vervolgens vanaf de vrije worplijn en mag na het laatste fluitsignaal de verdiende overwinning vieren. Eindstand 62-59.

Periodes: 25-17, 17-14, 10-15, 10-13.

Topscores: Karin Kuijt 16 (+6 ass), Alissa van der Plas 11 (+12 reb), Mia Hordijk 8, Sonja Kuijt 6, Lotte van Kruistum 5, Fleur Kuijt 4, Liselot Kulk 4, Rosalie Aandewiel 3, Ilse Kuijt 2, Yara Paulides.

Het commentaar van coach Axel Gouw was realistisch: “Het was slecht, weinig motivatie in het begin tegen een tegenstander die dat wel heeft. Ze hebben ons fair en square verslagen.”

Sportiff Grasshoppers kan zich de komende week gaan voorbereiden op de play offs die vanaf volgend weekend van start gaan. Op zaterdag 20 april wordt de eerste wedstrijd (best of three) in de kwartfinale gespeeld tegen QSTA United. Aanvang in sporthal Cleijn Duin is 19.30 uur.