Peter en Tanja zien uit naar de tocht van 7000 kilometer richting de Noordkaap.| Foto: PvK.
Peter en Tanja zien uit naar de tocht van 7000 kilometer richting de Noordkaap.| Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

Zware rit naar de Noordkaap

Algemeen

Op vrijdag 6 december vertrekt het Rijnsburgse echtpaar Pieter Bekooij en Tanja Pater voor een tocht van 7000 kilometer richting de Noordkaap. Het is méér dan zo maar een toeristisch uitstapje, maar een uitdagende tocht van 13 dagen waar zij onderweg vaak in zware en moeilijke omstandigheden zullen verdagen. Zij gaan er voor, voor het goede doel. Vastberaden en vooral enthousiast.

Door Piet van Kampen

Hoe kwam Pieter op het idee om deze uitdaging samen met Tanja aan te gaan?
'Twee jaar geleden zat ik te googelen en toen kwam ik deze rally tegen. Het was te laat voor de inschrijving maar ik heb mijn gegevens achter gelaten en werd dit jaar benaderd of ik mee wilde doen omdat er plaats vrij was. Ik was al vaker in Zweden en Noorwegen geweest, maar nog nooit in Finland en wilde wel weer eens naar het noorden toe. Aanvankelijk dacht ik met een vriend te gaan maar Tanja zei direct dat zij mee wilde', licht Pieter in grote lijnen toe wat de reden was om aan dit evenement, waaraan 21 teams aan deelnemen, ook mee te doen.

Naast de inspanningen van het doel om de Noordkaap te bereiken zijn er onderweg ook activiteiten waar zij naar uitzien. Een bezoek aan Santa Claus in het dorp Rovaniemi in Finland, een Husky-ride en een kijkje onder water en het aanschouwen van het Noorderlicht staan er onder andere op het programma.

Lees meer in De Rijnsburger van vandaag.

Uit de krant