Noor Driessen passt de bal naar de inkomende Marieke van Schie. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Grasshoppers D1 wint van Den Helder

Algemeen

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Dozy Den Helder in winst weten om te zetten. De ploeg van Rick Driessen en Frans Mens, die de afgelopen week te maken had met een grote ziekenboeg, won uiteindelijk nipt na het grootste gedeelte van de wedstrijd ruim voor te hebben gestaan.

Na een aanvallend wat stroef begin, is het de thuisploeg die een gaatje kan slaan. Via 7-6 halverwege pakt Solar-systemen Grasshoppers mede dankzij een 9-0 run een voorsprong van 10 punten aan het einde van het eerste kwart (22-12).
Grasshoppers kan aanvankelijk verder uitlopen maar daarna is het toch weer Den Helder dat vooral door de aanvallende inbreng van de Amerikaanse Sarah Curran in het spoor kan blijven. Ruststand 39-29.

Een flitsende start van Solar-systemen Grasshoppers zorgt er voor dat het verschil snel groter word. Na 55-35 halverwege het derde kwart wil de Helderse ploeg nog van geen wijken weten en kan aan het einde toch weer wat inlopen (60-45).
De wedstrijd lijkt gelopen als het verschil in het laatste kwart opnieuw oploopt naar 20 punten, maar die krijgt toch nog een verrassend spannend einde. Na een 70-50 tussenstand stopt vervolgens de Katwijkse teller terwijl Den Helder ogenschijnlijk steeds makkelijker het netje weet te vinden.

In een spannende eindfase met nog 2 minuten te spelen en 72-72 op het scorebord weet Solar-systemen Grasshoppers toch weer orde op zaken te stellen en de winst binnen te halen. Eindstand 78-75.

De eerstkomende wedstrijd is de halve finale Beker op 23 februari om 17.00 uur uit tegen Lekdetec. Op zaterdag 16 maart is de eerstvolgende thuiswedstrijd als 4Consult/Binnenland op bezoek komt. Aanvang van de wedstrijd is 18.15 uur.