Henk Binnendijk is blij met zijn elfde boek. | Foto: PvK.
Henk Binnendijk is blij met zijn elfde boek. | Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

Het Meesterwerk van God

Algemeen Rijnsburg

In de afgelopen jaren zijn er tien boeken van de veel gelezen auteur Henk Binnendijk verschenen. Boeken zoals Dichtbij God, De Bergrede en Het verlangen van God staan op de boekenplank of in de boekenkast van veel geïnteresseerde lezers. Inmiddels is zijn elfde boek uitgebracht: Het Meesterwerk van God.

Door Piet van Kampen

In een openhartig gesprek in zijn fraaie tuinhuis vertelt de geboren en getogen Rijnsburger over zijn leven, zijn werk en zijn roeping. Binnendijk is geen geboren auteur, maar werkte aanvankelijk in het expeditiebedrijf van zijn vader.'Toen ik vijfentwintig was voelde ik mij geroepen tot het geloof. Vijf jaar later kwam de roep van boven om uit het bedrijf te stappen. Na tien jaren van voorbereiding werd ik door de Evangelische Omroep benaderd om bij hen programmamaker te worden. Ik heb daar veel programma's geschreven en radio- en TV programma's mogen presenteren. Ook heb ik veel lezingen gehouden op de EO jongerendag, mannendagen en conferenties. Tot aan mijn pensioen heb ik dat mogen doen', vertelt de aimabele Binnendijk.

Binnendijk bleek dus over een vaardige pen te beschikken en zijn schrijverstalenten vertaalden zich in boeken, allemaal gebaseerd op een groot geloof. 'Daar putte ik mijn inspiratie uit. Het is een geschenk uit de hemel'. Deze uitspraak is vooral gebaseerd op zijn laatste boek Het Meesterwerk van God. Een titel met een diepgaande betekenis. De auteur licht een tipje van de sluier van de inhoud op: 'Als God de Schepper is van een groot heelal, met- volgens de laatste schattingen – zeventigduizend triljoen sterren, dat is een zeven met tweeëntwintig nullen, en Hij een plan heeft waar hij al bijna zes eeuwen aan werkt, dan moet dat een grenzeloos plan zijn, een Meesterwerk'. Op de vraag 'waar hij het boek dieper op in gaat' is het diplomatieke antwoord: 'Daar moeten de mensen het zelf voor gelezen hebben'. Het boek is gebaseerd op het laatste Bijbelboek Openbaring. Binnendijk: 'Ik ben er erg blij mee, meer nog dan mijn vorige boeken' bekent hij eerlijk. Het boek is vanaf heden te koop in de boekhandel voor 17,99 euro en is een regelrechte aanrader.

Uit de krant