Goede Leefstijl


Wat verstaat u onder een goede leefstijl? Wij zouden allemaal wel dagelijks bezig moeten zijn met onze gezondheid. Wat is er immers zo belangrijk als een goede gezondheid? 

Eigenlijk weten we allemaal best goed wat we zouden moeten doen om gezonder te leven. Toch is het soms heel moeilijk om die kilo’s af te vallen, te stoppen met roken of hebben we toch te veel stress dagelijks. Het is ook niet gemakkelijk om deze zaken aan te pakken, en wij moeten elkaar niet veroordelen als het niet altijd even goed lukt.

Het helpt soms als u voor uzelf kan vaststellen wat goede motiverende redenen voor u persoonlijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel geld u zou uitsparen als u zou stoppen met roken. Of dat u meer energie heeft elke dag als u die overtollige kilo’s kwijt zou raken. 

Deze redenen zijn helemaal persoonlijk en niemand behalve uzelf kan die voor u verzinnen. 

Tegenwoordig zijn veel inzichten ook veranderd. Wist u bijvoorbeeld dat niet zo lang geleden het als heel gezond gezien werd om dagelijks een glaasje alcohol te nuttigen. 

Dat idee is inmiddels achterhaald. Naast gewicht, stoppen met roken en meer bewegen wordt er tegenwoordig ook meer aandacht gevraagd voor verbinding. Dat is de hoeveelheid tijd die u met dierbaren doorbrengt dagelijks of wekelijks. Zingeving in het leven is een belangrijk speerpunt geworden. 

De zorgverleners van gemeente Katwijk gaan de handen ineen slaan om meer aandacht te vragen voor een gezonde leefstijl. 

Ook apotheek Rijnsburg doet natuurlijk daaraan mee. U zult hier meer van merken de komende tijd. U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.