Voldoende stemmen voor referendum

definitief n Hoewel de coalitiepartijen de titel van het eerste referendumvoorstel hebben aangepast wordt in juni voor het eerst een referendum in de gemeente Katwijk gehouden.

Er zijn 1179 geldige ondersteuningsverklaringen ingediend om een referendum te houden over ontwerp-raadsbesluit Meer betaalbare woningen door uitbreiding parkeerregulering. Dit aantal was dinsdagochtend 26 maart het resultaat van het onderzoek naar de geldigheid van de online en op papier ontvangen verklaringen. In de referendumverordening staat dat wanneer er duizend geldige verklaringen zijn, het referendum definitief doorgaat, in combinatie met de eerstvolgende verkiezing. Dat is op 6 juni, tegelijk met de Europese Parlementsverkiezingen. De referendumverordening bepaalt verder dat de raad in de eerstvolgende vergadering, op 4 april, het verzoek toewijst en het budget voor het houden van het referendum vaststelt.


Rbb-Katwijk 6 april al om 13.30 uur

Derby n Op zaterdag 6 april speelt Rijnsburgse Boys thuis tegen VV Katwijk. Het aanvangstijdstip van de derby is vervroegd naar 13.30 uur. 

Voor het eerst zijn weer (een beperkt aantal) supporters van de tegenpartij welkom bij een derby in de gemeente Katwijk. In totaal worden via VV Katwijk 250 kaarten verkocht aan supporters van VV Katwijk voor deze wedstrijd.  

Er is geen voorverkoop. Omdat het een risicowedstrijd betreft, blijven de kassa's op sportpark Middelmors dicht op de wedstrijddag. Om dezelfde reden is er ook geen voorverkoop bij Rijnsburgse Boys. Online een kaart kopen via de ticketshop is evenmin mogelijk. Uiteraard hebben alle leden van Rijnsburgse Boys vrij toegang tijdens de derby op zaterdag 6 april tegen Katwijk.