Afbeelding
Foto: Marc Wonnink

Bloemschikcursus Fleurina stopt na 80 jaar

jammer n Na bijna 80 jaar is er een eind gekomen aan bloemschikcursus Fleurina in Rijnsburg. Wil Peppelenbos en Helene van Elk vinden het afscheid overweldigend. ‘We vinden het heel erg dat we moeten stoppen.’

De kosten voor organiseren van de cursus liepen steeds meer op. De huur van de plek op de veiling bij FloraHolland en de kosten voor de bloemen werden te hoog. De kosten van de cursus omhoog gooien zagen de dames niet zitten.

Wil heeft maar liefst 49 jaar met veel plezier aan duizenden cursisten lesgegeven. Helene deed dit 25 jaar. Het tweetal kijkt er met veel plezier op terug. Van september tot en met maart werd er drie avonden in de week lesgegeven aan zo’n 160 cursisten per jaar.

‘Het was veel meer dan alleen een bloemstukje maken’, vertelt Wil. Sommige cursisten zaten al 20 jaar bij de club. We hebben lief en leed met elkaar gedeeld.’

Dat Fleurina er mee ging stoppen viel veel mensen dan ook erg zwaar. Er werd door iedereen hard mee gedacht aan een oplossing, maar Wil en Helene vonden het genoeg geweest.

Het tweetal wil iedereen bedanken voor de steun en de hartverwarmende reacties. De cursussen zitten erop. Maar de dames beloven dat ze niet stil zullen zitten.
| Foto: L. Wolthaus.


Nachtafsluitingen op A44 en N44 

verkeer n Rijkswaterstaat voert  binnenkort diverse nachten onderhoudswerkzaamheden uit op de A44 en N44, telkens vanaf 's avonds 21.00 uur tot de volgende ochtend 05.00 uur. 

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van tien tot vijftien minuten. Tijdens de afsluitingen worden asfalteringswerkzaamheden over de hele breedte van de weg uitgevoerd. Donderdag 28 maart om 21.00 uur op vrijdag 29 maart om 05.00 uur tussen de N206 (afrit 8 bij Leiden) en de N208 (afslag 3 bij Noordwijkerhout). Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op www.vananaarbeter.nl.