Verkeersproef voor scholieren

praktijk n Alle leerlingen van groep 7 van de basisscholen in onze gemeente hebben deze week op hun fiets voor de praktische verkeersproef gedaan. In Rijnsburg doen de scholieren woensdag 3 april de verkeersproef. 

Fatbikes zijn niet toegestaan tijdens het verkeersexamen.

Voor alle schoolkinderen is de praktische verkeersproef belangrijk, onder andere als voorbereiding op de weg naar het voortgezet onderwijs in Katwijk en omstreken waar natuurlijk hun fiets hét vervoersmiddel zal zijn. De praktische proef wordt georganiseerd door de VVN Katwijk, in samenwerking met vele vrijwilligers, waaronder ouders van de basisscholen. VVN vraagt automobilisten rekening te houden met de leerlingen en hun verkeersproef. Zij zijn makkelijk te herkennen aan hun gekleurde hesjes.

De leerlingen mogen alleen met een gewone fiets deelnemen aan het verkeersexamen. Fatbikes zijn niet toegestaan. Leerlingen mogen wel met een elektrische fiets deelnemen. Daar moet de school wel toestemming voor geven. In dat geval geldt dat de route gefietst wordt in de laagste trapondersteuning en met een volledig opgeladen accu.

Afgelopen dinsdag is op alle scholen de theoretische verkeersproef gehouden.