Paasdienst in Royal FloraHolland

Uitnodiging n In het weekend waarin de zomertijd ingaat sluit het thema van de Paasmorgendienst erop aan: Tijd om op te staan!

Maar er is ook een verwijzing naar de verontrustende tijden waarin we leven. Het is verleidelijk om toe te geven aan angst en somberheid. Het kan gemakkelijk aanvoelen alsof alles de verkeerde kant op gaat en de toekomst alleen maar ellende zal brengen. Wat een verademing, wat een Godsgeschenk is het dan om met Pasen de opstanding van Jezus Christus te vieren. En wat een behoefte heeft onze samenleving aan mensen die vanuit deze opstanding leven; die weten dat God er werkelijk álles voor over heeft om zich met mensen te verzoenen en zijn hele schepping te zien floreren. Spreker Evert Jan Ouweneel uit Soest deelt zeven eenvoudige manieren waarmee wij een positief verschil kunnen maken in onze tijd. Wie staat op en doet mee? Jasper van Delft verleent met zijn dertienkoppige band muzikale medewerking. Welkom om 10.00 uur in Bloemenveiling Royal FloraHolland. Voor de kleinsten is er een crèche aanwezig.


Amnesty schrijfactie

Opbrengst n De collecte van Amnesty International, die van 11 tot en met 16 maart in Rijnsburg werd gehouden, heeft € 1797,62 opgebracht. Amnesty dankt iedereen die aan dit mooie resultaat heeft bijgedragen. 

Vrijdagmiddag 5 april van 16.45 uur tot 17.30 uur houdt de Rijnsburgse Amnesty International groep weer een schrijfactie in “De Burgt”. De brieven gaan naar Hong Kong, Koeweit en Egypte. 

Op 4 juni 2021 riep Chow Hang-tung uit Hongkong via sociale media op om de slachtoffers van het Tiananmen-bloedbad in China te herdenken. Ze werd meteen opgepakt en kreeg 22 maanden cel voor ‘het promoten van een niet-toegestane bijeenkomst’. Haar hangt nóg eens 10 jaar boven het hoofd omdat ze ook de nationale veiligheid in het gevaar zou hebben gebracht. 

Mohammad al-Barghash komt op voor de rechten van de Bedoun, een staatloze minderheid in Koeweit. Hij kreeg in januari 3 jaar cel opgelegd omdat hij in een interview met een buitenlandse zender sprak over discriminatie van zijn volk. Volgens de autoriteiten zou hij daarmee nepnieuws hebben verspreid. 

De 26-jarige Oqba Hashad uit Egypte zit al bijna 5 jaar onterecht vast. Hij verloor als kind een deel van zijn been en kan zonder prothese niet lopen. Na 2 jaar wachten kreeg hij eindelijk een nieuwe, maar door de verkeerde maat is hij niet bruikbaar. Verder is hij in de gevangenis mishandeld. Hij wordt alleen gestraft vanwege het werk van zijn broer, die onderzoek deed naar mensenrechtenschendingen.

Aan veel acties kan via internet (www.amnesty.nl) worden deelgenomen. In Rijnsburg kunt u ook een schrijfabonnement afsluiten. Brieven met gefrankeerde enveloppen worden dan 5 keer per jaar thuisbezorgd tegen vergoeding van de kosten. Dat kan via email: elderingg@gmail.com. Bellen mag natuurlijk ook (4020815).