corridorstudie n De gemeenteraad heeft onlangs een motie en een amendement aangenomen van het CDA over de Regionale Investeringsagenda (RIA).

Daarin wordt gepleit om het onderwerp N206 corridorstudie binnen drie jaar van ‘onderzoekersproject’ naar ‘ontwikkelingsproject’ te promoveren.

Daardoor zou de eventuele verdiepte ligging van de N206 Duinvallei sneller dichterbij komen.

De Regionale Investeringsagenda (RIA) is de opvolger van Regionaal Investeringsfonds (RIF), waarin de dertien gemeenten in Holland Rijnland samenwerken in grotere projecten die op meerdere gemeenten betrekking hebben.

Een van de veertien projecten die voor de gemeente Katwijk van belang is, is de Corridorstudie N206. Jacco van Duijn (CDA) merkte eerder in de commissie al op dat het wat hem betreft wel wat ambitieuzer mag. Het project staat nu aangemerkt als P3, een onderzoeksproject. Van Duijn ziet het graag een stap ‘hoger’, naar een P2 oftewel ontwikkelingsproject gaan. ‘Het moet geen papieren tijger worden.’

Hij diende daarom een zienswijze in om het project binnen drie jaar naar een P2 project te laten gaan. Het amendement vraagt om een toevoeging in het concept van de RIA, waarin wordt gesteld dat er een ‘zichtbare vooruitgang wordt geboekt om te komen tot een structurele oplossing voor de N206 Duinvallei, die een belemmering vormt voor de bereikbaarheid van de Duin- en Bollenstreek’. Wethouder Gerard Mostert zag het wel zitten, en vond het ‘goed dat we er naar streven’.

Tot 27 maart kunnen gemeenten hun zienswijzen bij Holland Rijnland indienen. Het Algemeen Bestuur (AB) van Holland Rijnland neemt op 3 april een definitief besluit over de RIA.

Mocht Holland Rijnland niet akkoord gaan met de zienswijze, dan wil de raad toch dat het college ermee aan de slag gaat. In de motie werd het college gevraagd zich bij dat scenario toch in te spannen om bij de herijking van de RIA in 2027 alsnog onderdelen van corridorstudie van de P3 naar P2 aan te merken, waarvan een structurele oplossing voor de N206 Duinvallei onderdeel is.

De motie en het amendement werden unaniem aangenomen.

Teleurstelling voor Valken '68

n SV Nootdorp wint met 0-1

Voetbal n Valken '68 leed afgelopen zaterdag een teleurstellende nederlaag na negentig minuten strijd tegen SV Nootdorp.

Ondanks een aanvallende en verzorgde speelstijl slaagde Valken '68 er niet in om de Nootdorpse verdediging te doorbreken. Kansen waren schaars, maar niet volledig afwezig. Echter, het gebrek aan creativiteit en een hoger baltempo resulteerde in het niet benutten van deze mogelijkheden, wat fataal bleek toen invaller Bram Mulder in de negentigste minuut uit een counter de enige goal van de wedstrijd scoorde, waardoor SV Nootdorp onverdiend met 0-1 won. Dit resultaat werd misschien gezien als gerechtigheid, gezien Valken '68 eerder in het seizoen onverdiend punten had gepakt tegen SV Nootdorp.

In de eerste helft waren kansen schaars voor beide teams. Dirk van Duijn miste een goede kans in de 6e minuut, terwijl Samet Arikan rond het halfuur een kopbal net over het doel stuurde. SV Nootdorp had de grootste kans, maar Joey van Maaren miste na een redding van Valken '68 keeper Frank Kardjani. De ruststand was 0-0.

De tweede helft bracht weinig grote kansen voor Valken '68, maar in de 79e minuut raakte Huig van Duijn de lat en Dunke Lagerberg miste uit de rebound. In de laatste minuut scoorde Bram Mulder voor SV Nootdorp, waardoor Valken '68 met lege handen achterbleef.

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd oud-clubscheidsrechter Frans van der Heijden (81) herdacht.
| Foto: Sabine Henzing.